Jenite тестват: Slugging

Jenite тестват: Slugging

Тази седмица сме на тема грижа за кожата и ще ви разгледаме един много нашумял тренд в социалните мрежи в момента. Стотици жени тестват метода slugging, който представлява нанасяне на продукт на основата на вазелин по цялото лице под формата на нощна маска за лице. Методът обещава гладка и хидратирана кожа още на следващата сутрин, а инфлуенсърките в Instagram и TikTok се кълнат в ефикасността на този трик.

И все пак трябва да вземем предвид една малка подробност - slugging методът не се изпълнява всяка вечер, за да не предизвика негативен ефект върху кожата. Друг важен съвет, този път за дамите, които се притесняват от появата на пъпки след нанасяне на продукта - прибавете продукт с ретинол с грижата за кожата си, за да избегнете евентуални проблеми след slugging.

Ето какво направихме ние! Стартирахме с типичната си вечерна рутина - почистване на грим с продукт под формата на гел, измиване на лицето с почистваща пяна, подсушаване и нанасяне на серум с ниацинамид и накрая поставяне на хидратиращ крем/емулсия. Ето, че дойде време да намажем лицето си със заветния продукт и да останем с от няколко часа до една нощ.

Какво ни хареса?

Тук ще сме кратки, защото не констатирахме кой знае какви осезаеми ефекти от този метод. Кожата се задържа гладка след отстраняването на продукта и изглеждаше една идея по-озарена. Отстранява се лесно с мицеларна вода като ние повторихме с измиваща пяна след това. И това е...

Какво не ни допадна?

Ще започнем от самото нанасяне. Вазелинът е с гъста консистенция и още при поставянето му върху кожата останахме с усещането за тежест върху лицето. Не сме сигурни как дамите от видеата в TikTok са способни да понесат този слой върху кожата си за цяла нощ, но ние със сигурност не издържахме. Максимумът, който успяхме да постигнем е 3-4 часа.

Поне при нас методът не оказа кой знае какво влияние, освен споменатото по-горе озаряване. Но то лесно би могло да се заличи след поставянето на покривен продукт върху лицето.

Бихме ли изпробвали отново?

Вероятно бихме могли да видим по-добри ефекти от метода при по-продължителното му пратикуване, но усещането на гъстия слой крем върху лицето определено не е нашата чаша чай. Затова и сме категорични, че няма да изпробваме отново, тъй като сме почитатели на по-леките формули, които не натежават върху лицето.

Тук е мястото да уточним, че сред потребителите се разпространява погрешното твърдение, че вазелинът ще запуши порите ви. дори и на пръв поглед това да изглежда така, всъщност специалистите твърдят, че подобна опасност не съществува.

А вие тествали ли сте Slugging и как ви се отрази? Можете да споделите с нас в коментарите!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay