Бюти експертът Антоанета Цветанова съветва как да се погрижим за кожата си преди 14 февруари!

Вижте ценните й съвети!

Бюти експертът Антоанета Цветанова съветва как да се погрижим за кожата си преди 14 февруари!

Вече Ви срещнахме с  бюти консултанта Антоанета Цветанова. Тя ни разказа за използването на храната в козметиката. Днес тя ни дава съвети за това как да подготвим кожата за един от най-красивите празници - Свети Валентин. Ето съветите й.

Според това в коя възрастова категория попадаме, трябва да правим различни процедури.

За групата под 25 г.: 

Дамите от тази възрастова група могат да се ориентират към мезо-серум, тъй като той притежава висока концентрация на активни съставки с много бърз и дълготраен ефект, лесно се абсорбира от кожата.

Задължително е ползването на крем, тъй като концентрираните съставки в този тип козметични продукти оформят бариера, която заключва влагата в кожата.

Най-доброто решение е Antiaging крем против стареене, който да съдържа хиалуронова киселина и протеогликан. Също търсете продукти с високо съдържание на витамините А, Е, С, F. Поддържа оптималните нива на хидратация в кожата, възстановява натуралната защитна функция на кожата от външните агресори, регенерира кожата в дълбочина, забавя стареенето благодарение на оптималното ниво на влага и предпазване на клетъните мембрани, подходящ за всички типове кожа, дори и най-чувствителните.

За пълноценна грижа за кожата е хубаво дамите да отделят повече време като подготвят кожата за влиянието на външните фактори сутрин и вечер.

Сутрин:

Хидратиращ тоник

Можете да изберете тоник със съдържание на сок от бамбук, екстракти от цитруси или екстракт от Алое вера. Премахва остатъците от замърсяванията и мъртвите клетки, продукти с такова съдържание имат много силен хидратиращ и тонизиращ ефект. Така по най-добрия начин ще подготвите кожата за нанасяне на следващи козметични продукти.

Подхранващ скраб

Отново можете спокойно да разчитате на скраб с екстракти от цитруси, например портокал и лимон, екстракт от боровинки или екстракт от клен. Чрез абразивните частици в състава си този тип продукти премахват повърхностните мъртви клетки, изглаждат и подхранват кожата на лицето и имат силен избелващ и почистващ ефект. Скрабът се препоръчва за чувствителна кожа.

Вечер:

Вечерната грижа за кожата можете да започнете с регенериращ гел. Отново разтворим протеогликан би бил подходяща съставка в регенериращите гелове. Изберете такъв тип продукт със съдържание на алое вера и колаген. Този гел ще ускори възстановяването на наранена кожа. Много подходящ за лечение на чувствителна кожа, включително и след третирането и с пилинг или лазер.

Не може нощната грижа за кожата на лицето ни да мине без почистващ гел. При изборът на такъв гел следете за съдържанието на витамин Е. Освен витамин Е, в състава на един почистващ гел е хубаво да присъства и определено процентно съдържание на гликолова киселина. Почистващият гел е задължителен елемент от грижата вечер , тъй като осигурява баланс при различните типове кожа. Премахва излишната мазнина при смесена кожа, хидратира сухата такава.

При възрастовата група 35+: 

За ежедневна грижа дамите от тази възрастова група на първо място трябва да се ориентират към възстановяващите кремове.

Избирайте продукти със съдържание на хиалуронова киселина, колаген, еластин. Също може да се доверите на продукти с масло от шеа. Тези кремове регенерират кожата и запазват здравословния й вид благодарение на производството на колаген.

Този тип възстановяващи кремове са перфектния избор за ежедневна грижа, тъй като имат широк диапазон от действия върху кожата ни. Притежават запълващ ефект, помагат за намаляването на бръчките и най-важната им функция – забавят стареенето, благодарение на подхранването на кожата с полезни вещества и засилването по този начин на клетъчната мембрана.  

Препоръчвам ви и употребата на бустери. Тъй като те стримулират регенерацията на клетките и удължават ефекта при направен от вас пилинг.

Търсете бустери с гликолова и салицилова киселина в състава си. Този тип бустери чудесно облекчават кожата, намаляват разширените пори и най-важната им функция активират синтезирането на колаген и еластин. Можете спокойно да се доверите и на Пилинг бустери със съдържание на ретинол и витамин Е. Този продукт не само активира произвеждането на колаген и еластин, но и намалява дълбоките бръчки и има много силен антиоксидантен ефект.

Доверете се на антистрес маските, особено сега през зимата. Те са прекрасна възможност за почивка на кожата от влиянието на стресовите външни фактори. Изберете маска с екстракт от алое вера, невен или лайка. Също наличието на ментол в антистрес маската ще ви придаде в края на мини процедурата едно усещане на свежест и лекота.

Причината да поставяме антистрес маската сред must have продуктите е, че тя на първо място подхранва, овлажнява и регенерира кожата, като я успокоява и и придава свеж и сияен вид.

За почистване на грима и лицето изберете почистващи продукти –например мляко със сок от бамбук и задължителното присъствие в състава на витамин Е. Благодарение на тези две съставки в какъвто и да било тип почистващ продукт ще постигнете антиоксидантен ефект, спокойна, хидратирана и почистена в дълбочина кожа. 

И не забравяйте, че през зимния сезон не усещаме толкова осезаемо влиянието на слънчевите лъчи, но те безспорно се отразяват върху вида и излъчването на кожата. Затова задължително трябва да имате под ръка слънцезащитен крем с UVA и UVB филтри, както и ретинол и витамин Е. Участието на тези съставки в подобен тип защитни козметични продукти осигуряват на кожата ви защита от вредните лъчи, хидратация и мощен антиоксидантен ефект.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay