Домашна козметика за красиви и плътни устни

Разберете кои са съставките, които ще ви помогнат да задържите красотата на устните си

Домашна козметика за красиви и плътни устни

Грижите за кожата са изключителни важни и не бива да се пренебрегват. Често обаче забравяме една част от лицето, която също е изложена на вредни влияния и може да бъде наранена. Става въпрос за устните. Наред с всичко останало, те също за потенциална жертва на слънцето, студа, козметиката и още куп други фактори.

Може би обръщаме внимание на устните си, само когато са напукани и не се стараем особено много да се грижим за тях. Ние обаче решихме да им отделим малко време, тъй като те също са важна част от цялостната ни визия, излъчване и красота.

Без правилната защита устните ви ще страдат. Като оставим настрана балсамите за устни, съществуват и други методи, които да помогнат за поддържането им. Ние ви предлагаме няколко домашни трика, чрез които да ексфолирате устните си, да не допускате да се напукват и дори да успеете да възвърнете естественият им цвят, който понякога се губи, заради честата употреба на червила.

Опитайте някои от предложенията ни, вместо да давате купища пари за процедури, които често съдържат вредни химикали.

Кафява захар и мед

Кафявата захар и медът са двете съставки, които са чудесна комбинация за домашен ексфолиант. С тази смес ще премахнете мъртвите клетки от устните си, което ще ги направи по-меки. Също така ще задържи яркия им цвят за по-дълго време. Смесете две супени лъжици кафява захар с една супена лъжица мед и нанесете сместа върху устните си за няколко минути. Преди това разтъркайте с пръст. Ефектът е мигновен!

Лимонов сок

Друг вариант за домашна ексфолиация за устни е лимоновият сок, също смесен с кафява захар. Той също ще помогне за възвръщането на цвета и мекотата на вашата кожа. Лимонът е естествен избелващ химикал, който ще почисти устните ви от всички ненужни клетки и вещества по тях. Отрежете резенче лимон и го поръсете с кафява захар. След това започнете да триете устните си с него. Направете го за две-три минути с кръгови движения.

Натурални масла

Натуралните масла овлажняват устните ви по най-добрият начин, затова не е чудно, че попадат сред едни от най-употребяваните домашни трикове. От зехтин и кокосово масло, рициново масло или такова от ленено семе, всяко от изброените е удачен избор при терапия за устни. Само няколко капки мигновено се справят с напуканите ви устни. С всички мастни киселини, които съдържат в себе си, тези масла ще ви осигурят съвсем различно усещане. Със сигурност ще ви помогнат да се справите с проблемите при хидратацията.

Розови листенца

Напоени с мляко и смесени с мед или вазелин, розовите листенца могат да бъдат един от най-сполучливите варианти за прекрасни устни. Само трябва да си направите паста от изброените продукти, с която да ги намажете. Стойте така в продължение на 10-15 минути. След това устните ви ще са меки и по-розови, отколкото преди терапията.

Вазелин

Също както натуралните масла, така и вазелинът е отлично средство, с което да се справите с напуканите устни. Най-доброто време за нанасяне е вечер, преди да си легнете, за да може цяла нощ да попива в кожата. На сутринта го измийте с топла вода и ще забележите добрия резултат. Ако проблемът е доста сериозен, повтаряйте лечението до задоволителен резултат.

Краставица

Може би се учудвате, но освен върху очите ни, резенчетата краставица трябва да се слагат и върху устните. Това е едно от най-лесните решения, които можете да изберете, защото този зеленчук също се бори със сухотата. Използвайте тънки резенчета, с който да масажирате устните си. За по-добър ефект използвайте сок от краставица, в който да ги потопите.

Семена от нар

Семената от нар са опаковани в антиоксиданти, които при смесване с мляко ще имат невероятен ефект върху устните ви. За целта ще трябва да направите паста, която да задържите върху устните си около 10 минути. Повторете няколко пъти за по-добри резултати. След края на процедурата ще видите, че устните ви са по-плътни и с по-наситен цвят.

Гел от алое вера

Както всички знаете, алое вера се използва в козметиката и лекарската практика. Съставките му са чудодейни и почти няма зона от нашето тяло, на която да не въздейства благоприятно. Сами се досещате, че върши работа и при случая с устните. Със сигурност ще ги направи по-меки, поради хидратиращите свойства, които има. Така че, ако ви се наложи да го използвате, ще се убедите в качествата му.

Сода за хляб

Содата помага на устните ви да се отърват от всички ненужни цветове, които могат да получат от различните храни и напитки. Ако имате такъв проблем, разтъркайте малко количество върху устните си. Измийте с топла вода и ще видите, че са възвърнали предишния си цвят.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 27.05.2014|15:38
Интересна статия и съвети за грижа за устните ни.
15
Не е посочен 26.05.2014|17:01
Няма нищо по-хубаво от тези напълно натурални продукти за красота.
14
Не е посочен 23.05.2014|16:28
Няма нищо по-хубаво от домашно приготвените отвари, които са супер добър вариант.
13
Не е посочен 23.05.2014|15:49
Хареса ми това, че повечето предложения са натурални.
12
Не е посочен 23.05.2014|14:30
Браво, много интересна статия .
11
Не е посочен 23.05.2014|11:30
интересни съвети, не съм се замисляла как да си направя по-сочни устните, но вече ще знам :)
10
Не е посочен 23.05.2014|10:56
Интересни съвети .
9
Не е посочен 23.05.2014|09:45
Често си правя с мед. Просто си ги намазвам и стоя максимално дълго време с него. После лесно го отстранявам ;))
8
Не е посочен 23.05.2014|09:17
Ще са ми от полза съветите, благодарна съм ви!
7
Не е посочен 22.05.2014|18:49
По-добре да се разчита на такива домашни нещица, отколкото на скъпите купешки помади, които са си само химия.
6
Не е посочен 22.05.2014|17:30
аз силно симпатизирам на домашната козметика
5
Не е посочен 22.05.2014|16:59
Това с розовите листенца ми се струва много яко, трябва да взема да го пробвам. :)
4
Не е посочен 22.05.2014|16:26
Много полезни съвети. Благодаря!
3
Не е посочен 22.05.2014|14:55
Нямам такива проблеми, но за жените изглежда това е важно :)
2
Не е посочен 22.05.2014|14:33
Много полезни съвети! Лично аз не бих казала, че полагам кой знае какви специални усилия за устните си, а може би трябва.
1
Не е посочен 22.05.2014|14:26
Благодарим за тези съвети!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay