Как да променим грижата за кожата си през лятото?

Как да променим грижата за кожата си през лятото?
Canva

През летните месеци грижата за кожата трябва да бъде адаптирана, за да отговори на повишената топлина, влажност и излагане на слънце. Ето някои стъпки, които можете да предприемете, за да промените рутинната си грижа за кожата през лятото:

Използвайте лек и хидратиращ почистващ продукт

През лятото кожата ви може да стане мазна поради потта и влагата. Изберете нежен почистващ препарат без аромати, който няма да пресуши кожата ви.

Ексфолирайте редовно

Редовното ексфолиране помага за премахването на мъртвите кожни клетки и разкрива свежа кожа отдолу. Това може да помогне за предотвратяване на запушени пори и акне. Използвайте ексфолиант без аромати два до три пъти седмично.

Хидратирайте ежедневно

Дори ако кожата ви се чувства мазна, тя все още се нуждае от хидратация. Изберете лека, бързо абсорбираща се хидратираща формула, която няма да утежнява кожата ви.

Защитете се от слънцето

Слънчевото увреждане е една от водещите причини за преждевременно стареене на кожата. Винаги нанасяйте широкоспектърен слънцезащитен крем с SPF най-малко 30 върху цялата си кожа, дори когато е облачно. Повтаряйте на всеки два часа, докато сте навън, или след плуване или изпотяване.

Останете хидратирани отвътре

Пиенето на много вода през целия ден може да помогне за поддържане на кожата ви хидратирана и здрава. Стремете се да пиете поне осем чаши вода дневно.

Овлажнявайте въздуха

Сухият въздух може да изсмуче влагата от кожата ви. Използвайте овлажнител, за да увеличите нивата на влажност в помещенията си.

Бъдете внимателни с продуктите за грижа за кожата

Някои продукти за грижа за кожата могат да бъдат твърде тежки за употреба през лятото. Обмислете използването на по-леки варианти на вашите обичайни продукти или преминете към продукти, специално предназначени за горещия сезон.

Помислете за професионални летни процедури

Летните месеци предлагат идеалната възможност за определени козметични процедури като микродермабразио, химически пилинг или лазерна епилация. Тези процедури могат да помогнат за подобряване на външния вид на кожата ви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay