Има ли здравословен шоколад - учените го откриха!

Има ли здравословен шоколад - учените го откриха!

Учените  може би  откриха начин  как да направим яденето на  шоколад  много  по-здравословно

Както знаем шоколадът се прави от какаовите зърна, като се извлича какаовото масло, а голяма част от самия плод не се използват. 

Учени от Института в Цюрих решават да проверят дали могат да се използва по-голяма част от самия плод, като  целта  им е била да направят крайния продукт, шоколада, много по-здравословен.  За целта  учените решават да работят с швейцарската компания за производство на шоколад "Фелчин", за да изработят нова и подобрена рецепта, пише Newsweek. 

Целта е била да се използва по-голяма част от сърцевината на плода, тъй като тя добавяла повече фибри към крайния продукт и намалявала количеството наситени мазнини.

Учените казват още, че  с  новата рецепта  нивата на кръвна захар няма да скачат рязко, както обикновено се случва и ще регулира дейността на черния дроб. Всичко това потенциално би могло да намали рисковете от сърдечно-съдови заболявания. 

За да разработят нова рецепта, изследователите се опитаха да обработят какаовите зърна с пулпата на плода, за да създадат вещество, подобно на гел. Те открили, че то е  много сладко, което означава, че може да замени обичайната пудра захар, която обикновено се използва в шоколада.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay