Можете ли да прекалите с маските за лице?

Можете ли да прекалите с маските за лице?

Маската за лице е страхотен начин да се грижим за кожата на лицето си. Става бързо, не изисква много пари и прави кожата ни мека и блестяща. Освен това, можем да си правим хиляди видове маски за лице с различни съставки, като повечето от тях имаме вкъщи. Но възможно ли е да прекалим с маските за лице? Оказва се, че да. Например, маските с глина могат да направят кожата чувствителна и да предизвикат дразнене. 

Можете ли да прекалите с маските за лице?

Ако си правите маска за лице всеки ден, да. Това може да причини проблеми с кожата. Това прекаляване може да се случи и когато се съчетават твърде много продукти, които могат да бъдат събрани в едно. При тези маски, които съчетават в себе си много съставки, обикновено тези съставки са с по-ниско качество, а и това може да доведе до "задръстване" на кожата, което от своя страна да причини екзема и запушване. При овлажняващите маски този проблем не може да се появи, но при маските с въглен или глина често се появява дразнене.

Какви са последиците в дългосрочен план?

Дългосрочното прекаляване с маските за лице могат да причинят проблеми като алергии, екземи или хронично възпаление. Хората, които имат нормална кожа и прекаляват с маските, бързо могат да получат чувствителна кожа. 

Колко често трябва да си правим маски за лице?

Ако се грижите правилно за кожата си, тоест я почиствате правилно, използвате слънцезащитни продукти, овлажнител и използвате някои продукти, според спецификата на кожата ви, маската за лице е черешката на тортата и използването й веднъж до два пъти седмично е напълно нормално и достатъчно.

Каква маска трябва да използваме?

На пазара е пълно с "вълшебни" маски, съдържащи хиляди съставки, които правят чудеса с кожата. Всичко това е излишно. Важно е да бъдете последователни, търпеливи, да не пропускате грижата за кожата и да използвате прости съставки. 

Какво да правите, ако маските за лице просто не дават резултат?

Ако сте опитали всички видове маски и нищо не дава резултат, може би е време да се обърнете към специалист. Химически пилинг, мезотерапия и т.н., специалистите знаят какво правят. Те ще ви помогнат да постигнете целите си.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay