Новата странна тенденция- процедури за лице със сперма

Новата странна тенденция- процедури за лице със сперма
Pexels

Преди време Ким Кардашиян каза пред The New York Times, че би помислила да яде изпражнения, ако това ще ѝ помогне да изглежда по-млада - и това все още не е най-странното нещо, което някоя знаменитост е правила в името на красотата. Най-новата процедура за лице в света на знаменитостите? Процедури за лице със сперма, с любезното съдействие на Дженифър Анистън.

В интервю за The Wall Street Journal, актрисата от "Приятели" разкри, че се е подложила на процедура със сперма от сьомга по препоръка на естетик. "Първо казах:" Сериозно ли? Как се получава сперма от сьомга?", каза Анистън пред изданието. Тя добави, че не е сигурна дали е видяла разлика следн процедурата, което за нещо, което изисква извличане на сперма от риба, изглежда меко казано разочароващо.

Въпреки че опитът на Анистън със сперма на лицето в момента предизвиква вълнение в социалните медии, процедурата е проучвана от 80-те години на миналия век и е сериозна тенденция в Южна Корея. Както при повечето нашумяли съставки за грижа за кожата, използването на рибена сперма се твърди, че е революционно решение против стареене.

"Когато става дума за грижа за кожата, търсенето на съставка на свещения граал винаги ще продължава", казва дерматологът Джошуа Цайхнер, MD. "Доказано е, че спермата от сьомга подобрява кожата, хидратацията, плътността, текстурата и бръчките. Смята се, че ефектите върху кожата се дължат на високите нива на ДНК. ДНК е съставена от аминокиселини, които отдавна се използват в грижата за кожата за техните хидратиращи и обновяващи клетките предимства."

Процедурата обикновено се извършва чрез инжекции или микроигли, за да се получат най-добри резултати. А предимствата са безброй.

Има някои научни изследвания, подкрепящи ползите за кожата от спермата от сьомга, но данните са ограничени, което води до голяма доза скептицизъм; някои експерти изобщо не са запознати с процедурата. 

Онези с мазна кожа, които страдат от акне, било то хормонално или свързано с храната, може да открият, че тази ДНК добавка във формула за грижа за кожата е прекалено подхранваща, следователно определено може да увеличи появата на акне.

Друго важно съображение при процедурите за лице със сперма от сьомга е потенциално нехуманното извличане на съставката.

А вие бихте ли си направили такава процедура?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay