Първи помощници в борбата с акнето

Съставките, които ще ви помогнат да се избавите от проблемната кожа

Първи помощници в борбата с акнето

Проблемната кожа може да се превърне в още по-голям проблем ако не е третирана с подходящи продукти. А всеки продукт има свой уникален състав, който е старателно описан на опаковката, но който почти никога не се сещаме да прочетем.

И това е съвсем нормално, имайки предвид, че всяка от съставките има своето странно име, написано на понятния за много малък кръг от хора език на химията.

Ако обаче знаете за кои съставки да се оглеждате, както и точните им наименования, то морето от продукти, подходящи за третиране на акне, изведнъж ще ви се стори по-малко и от локвичка.

В тази статия ще ви разкрием кои са най-ефективните и често срещани в редица козметични препарати пъпкотрепачи и най-важното - как да ги разпознавате сред дългия списък от съставки.

Първи помощници в борбата с акнето
Алфа-хидрокси киселини
Означени са като AHAs и наличието им в даден продукт действа повече от благотворно на кожата, склонна към акне. Алфа-хидрокси киселините имат ексфолиращо действие, чрез което премахват мъртвите клетки, предотвратяват запушване на порите и оставят кожата мека като бебешко дупе.

Бензоил пероксид
Това сложно звучащо химично съединение се смята за най-ефективната съставка против акне въобще. Benzoyl Peroxide, Както ще го срещнете на опаковките на продуктите, убива бактерията, причиняваща акне, а поради силното си ексфолиращо действие буквално помита мъртвите клетки.

Продължителната употреба на продукти със съдържание на бензоил пероксид обаче не е препоръчителна, тъй като кожата привиква към него, освен това може да се изсуши прекалено.

Глина/хума
В списъка със съставки ще откриете глината под кодовото име Clay. Тя действа успокояващо на кожата, а в същото време е безпощадна към мъртвите клетки, излишния себум и подкожните пъпки. Най-често може да я срещнете в състава на маските за лице.

Салицилова киселина
Основната съставка на аспирина, известна като Salicylic Acid, също има силно ексфолиращо действие, a в добавка свива порите, предпазва от поява на черни точки и притежава противовъзпалителни свойства.

Сяра
Спокойно, стига да е комбинирана с правилните съставки, сярата не мирише по онзи така отвратителен начин, който всички си спомняте от часовете по химия в гимназията. Обозначена е като Sulfur и спомага за елиминирането на излишния себум и възпаленията.

Масло от чаено дърво
Това чудно етерично масло притежава мощно антибактериално действие, а същевременно с това успокоява и раздразненията. В състава на продуктите ще го срещнете като Tea Tree Oil, а освен това може да си направите и домашен лосион против акне като смесите в части 1:10 масло от чаено дърво и розова вода.

Първи помощници в борбата с акнето

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite.bg във Facebook

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 20.09.2013|17:11
Много девойки имат такъв проблем.
6
Не е посочен 19.09.2013|11:37
Много е неприятно, имам много познати с такъв проблем. Късметлийка съм, че нямам и не съм имала акне.
5
Не е посочен 18.09.2013|15:59
Акнето е един от най-неприятните проблеми, който е почти неизбежен.
4
Не е посочен 16.09.2013|19:20
Така е, при всяка кожа е различно.
3
Не е посочен 16.09.2013|11:34
Трябва да се намери точният продукт за вашата кожа. Наистина не лесно, но само той ще е ефективен!
2
Не е посочен 16.09.2013|11:07
Наитина трябва да си намерите вашето нещо!
1
Не е посочен 14.09.2013|12:55
Мнoго добри съвети, определено никой не иска да има проблемна кожа ;) а преди важно събитие задължително излиза някоя грозна пъпка,така че превенцията е супер ;)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay