Нещата, които повече ни вредят, отколкото ни правят по-красиви

Правила за красота, на които трябва да кажем: НЕ!

Когато става дума за красота, жените сме си създали няколко "мантри", които непрекъснато си повтаряме и се опитваме да спазваме. Оказва се обаче, че това не е особено мъдро решение от наша страна. Вижте защо: 

 

1. Четката за коса е по-добра от гребена

Идеята да разресвате косата си около стотина пъти преди да заспите, може би е добър начин да се освободите от натрупания стрес през деня, но няма да направи косата ви по-здрава. Това само може да доведе до нараняване на косъма, до изтъняване и съответно – до по-лесното му накъсване.

 

 

 

 

2. Моливът за устни подчертава устните и запазва цвета на червилото по-дълго

Първоначално идеята на молива за устни е била да запазва червилото върху устните  по-дълго, но в последствие се оказва, че в един неприятен момент можем да се окажем само с нежелан кант върху устните,а това е всичко друго, но не и секси. Ако все пак държите на молива за устни, нанесете върху цялата  повърхност на устните и отгоре  поставете червилото или гланца.

 

 

 

 

 

 

3. Повече вода за по-здрава и хидратирана кожа

Дехидратираната кожа не изглежда никак добре, но пиенето на огромни количества вода (повече от 8 чаши дневно) няма да направи кожата ви по-здрава и гладка. Единственото, което ще постигнете са по-чести посещения до тоалетната. За да бъде кожата ви по-здрава и хидратиране, забравете за дългите горещи душове през зимния сезон и използвайте овлажняващ крем веднага след баня.

 

 

 

 

4. Повече пяна за по-чиста коса

Шампоан колкото грахово зърно е напълно достатъчно количество, с което да измиете качествено косата си. Не стойте под топлата струя вода докато нанасяте шампоана, достатъчно пяна ще постигнете и върху влажна коса. Освен това като не стоите непрекъсното под горещата струя не рискувате да отмиете естествените масла, които правят косата бляскава и силна.

 

 

 

 

 

5. Тъмните корени на светла коса не изглежадат добре

Според стилистите в момента една от основните тенденции при косите са тъмните корени, които преливат в по-светъл и по-светъл цвят. Прическите на Сара Джесика Паркър и Хилъри Суонк са именно ярък промер за това.    

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay