Кои са храните, които правят "онези дни от месеца" по-поносими?

Разберете какво трябва да хапвате, за да се чувствате добре по време на менструация?

Кои са храните, които правят "онези дни от месеца" по-поносими?

Менструацията, която е първата фаза на месечния цикъл при жената, може да съсипе съня ви, да ви "дари" с ужасни болки в корема и кръста и като цяло да скапе настроението ви. Не може да спрете Майката Природа, но можете да направите няколко неща, за да преминете по-леко през този период. Всичко започва с правилното хранене, което може да намали някои от досадните симптоми.

Предлагаме ви да разберете кои са храните, които ще ви помогнат в тези тежки дни.

1. Риба
Рибата съдържа омега-3 мастни киселини, които са много полезни за вашето тяло в тези дни от месеца. Съдържат се в рибата и затова трябва да наблягате на храни като сьомга и риба тон. Колкото повече си хапвате от тях, толкова по-малко менструални болки ще изпитвате.

Кои са храните, които правят "онези дни от месеца" по-поносими?

2. Банани
Тези плодове са пълни с полезни свойства - помагат ви да спите по-добре и съдържат витамини, които ще подобрят настроението ви. Ако сте тъжни или нервни, хапнете един банан и ще се почувствате по-добре.

3. Броколи
Не трябва да пропускате зеления цвят в храната си, особено когато сте в цикъл. Броколите са много важна храна, която ще ви помогне в менструалните дни. Те ще намалят подуването, което означава, че вие ще бъдете по-уверени, а стомахът ви ще бъде щастлив.

4. Тиквени семки
Тиквените семки са богати на магнезий, което означава, че ще ви помогнат с промените в настроението, които изпитвате по време на менструация. Можете да ги хапвате и през всички останали дни, когато се почувствате нервни. Други храни, богати на магнезий, са фъстъците, бадемите и авокадото.

5. Спанак
Спанакът е богат на желязо, а в онези дни от месеца тялото ви се нуждае от повече желязо заради кръвозагубата. Постарайте се да хапвате повече спанак, за да си осигурите притока на сила, от който се нуждаете.

Кои са храните, които правят "онези дни от месеца" по-поносими?

6. Черен шоколад
Не е тайна, че жените обичат да си похапват сладко, когато са в цикъл. За щастие се оказва, че е добре да се отдадем на това изкушение. Черният шоколад ще задоволи жаждата ви за нещо сладко и ще подобри настроението ви, а и е далеч по-здравословен от другите алтернативи.

7. Вода
Не е изненада, че водата е много полезна и не бива да се дехидратираме, независимо по кое време от месеца. Особено важно е да пиете вода, когато сте в цикъл, защото тя ще помогне за облекчаването на менструалните болки.

8. Ананас
Ако жадувате за нещо сладко, опитайте да хапнете няколко резанчета ананас. Той съдържа бромелаин - протеинов екстракт, който намалява болката. Можете да опитате да замените болкоуспокояващите с далеч по-приятния плод.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay