Законната Божиновица

Валери и Николета или накратко сем. Божинови

Валери и Николета преди да станат семейство
Валери и Николета преди да станат семейство

Хепи ендът на последния сезон от най-следения български сериал е вече факт. А народът очакваше с нетърпение финалната серия, за да си отдъхне, че след всичко, през което влюбените гълъбчета преминаха, Николета и Валери вече официално са семейство Божинови.

И докато латиноамериканците, а през последните години и турците, хвърлят луди пари за продукции на сапунени сериали със съчинени сюжети, то ние българите тачим най-много реалити сапунките.

Какъв Листопад, какви 5 лева? Защо да ни пука какво се случва с Ферхондето, която е просто някаква си измислена героиня, при все че имаме такъв сложен и интересен образ в лицето на Николета, и то реален.

Момичето мина през какво ли не, за да открие и спаси любовта си и не се спря пред нищо по пътя си.

В началото на филма тя бе руса, никому известна, но амбициозна и не след дълго от второстепенна роличка в местна пловдивска продукция, бе забелязана от режисьора на Miss Playmate, като по това време никой все още не подозираше какъв касов хит ще се окаже лентата, още по-малко, че ще доведе след себе си продълженията: Miss Playmate – Златка и Miss Playmate – Черната Златка, чиито драматични развръзки също държат зрителите в непрестанно напрежение и до днес. Тотални блокбъстъри!

Та така през 2006г. г-ца Лозанова печели сърцата на феновете, ъпгрейдна се с няколкостотин кубика силикон и го сложи на корицата, на което се сетите еротично и не чак толкова еротично издание. Трябва да признаем, че Николета рискува, като реши да не залага на безпогрешната формула: руса коса -големи цици, макар за кратко да бе залитнала по перхидрола и демонстрира новаторски нюх с кестенявото на главата, и все пак големи цици, разбира се.

По онова време във филма, нейна половинка играеше синът на Боби Михайлов – Никито, като не можем да не споменем, че тогава изглеждаше безнадеждно той да успее някога да опази 7 метровата врата. Николета обаче си го обичаше и не ѝ пукаше явно, че генетично му е заложено съвсем скоро да оплешивее, тъй като по-скоро генетично му беше заложено да я води по скъпи заведения, да ѝ подарява скъпи подаръчета и въобще да я превърне в една скъпа жена, както всъщност се и получи, и това си беше една доста очаквана сюжетна линия в сериала.

Ники и Ники обаче се разделиха и двамата уж дълго лекуваха сърцата си, което наложи освежаването на историята с нови персонажи. Михайлов се захвана с милионерската щерка Александра Арабаджиева, а Николетка реши да се утешава със сина на сикаджийския бос Стоил Славов - Жоро Главата. Последваха тонове завръзки и развръзки, които приковаваха хората пред екраните. От време на време Николета отново показваше циците си или поредния си нов татус и рейтингът успяваше да се задържи доволно висок.


Някъде по същото време друга любов бе в разгара си - тази на футболиста Валери Божинов и фолк дивата Алисия, или иначе казано българските Бекъмови.


Официалното изявление на продуцентите е, че двамата се срещат на снимките на клипа към песента "Карамел" на певицата, а работният вариант на сценария е, че тази съдбоносна среща всъщност се случва в някоя кръчма, където Валерката е запивал типично, според футболните неписани правила, докато Алисия е пяла "Карамел" на масата, далеч преди да е смятала въобще да клипира това иначе хитово парче.


Някъде между хвърчащите салфетки и под звуците на барабани пламват искрите на любовта и ето, че главните роли в сериала са преразпределени. Следва сезон, посветен на българските Бекъм, които обаче имат да наваксват в броя на децата и макар без брак между двамата, на бял свят се появява Валери джуниър. На едни щастливи серии се нагледахме по онова време. И макар Валери основно да подпираше пейката като резерва, ние си го харесвахме. Баща беше станал тъкмо момчето. Сменяше памперси, грижеше за Алисия. В знак на благодарност, че му е родила наследник, спонсорираше всяка нейна козметична процедура, а основните му реплики бяха, че бащинството е най-голямото щастие на света и че няма нищо по важно за него от сина му и неговата майка. И аха-аха да ѝ го докаже, като ѝ преложи брак, и се случи необратимото.

Валери изневери на Алисия. Дори само анонсът към тази серия бе достатъчно обещаващ, за да изстреля рейтинга в небесата.

Перфектният момент Николета отново да бъде върната в сценария, при това с гръм и трясък. Що за филм без любовен триъгълник? Хората обичат драмите и ги получиха. Имаше дори извънредно излъчване на някои от епизодите. Алисия се превъплъти блестящо в ролята на прелъстена, изоставена и онеправдана майка, загърбила кариерата си в името на семейното щастие. Сълзите, които проля певицата във всевъзможни предавания и пред редактори на списания, са достойни за Еми, трябва да й го признаем. От положителен образ, Валери се превърна в най-мразения герой, а Николета влезе в ролята на кучката, разваляща семейства, от която всеки филм има нужда. Класически похват.

Изненадата за зрителя обаче дойде, когато Валери, вместо да се засрами публично от грозната си постъпка и да се завърне при жена си и детето, обяви официално, че е влюбен в Николета и тя е жената на живота му, което накара сърцата ни да страдат още по-силно за разбитото такова на Алисия и нейното захвърлено дете, останало без бащинска закрила. Дълго време пред екрана засядахме единствено добре заредени с носни кърпички, жалейки за нелеката съдба на певицата.

Тя, от своя страна, се бори с мъката като изпя няколко песни, чиито текстове някак съвсем случайно звучаха като обръщение ту към Николетка, ту към Валери. На новоизлюпената двойка обаче грам не ѝ пукаше, че Алисийка страда. Николета я отразяваше единствено като от време на време оставяше по някой злобен статус във Фейсбук, който след това медиите анализираха минимум по седмица, а на Валери не му се разбираше какво точно искаше да каже, когато му задаваха въпроси, свързани с промяната в семейния му статус, тъй като разговорът, като социално явление, определено не му е сред силните страни. Мартин Карбовски реши да влезе в ролята на преводач и чрез сателитна връзка от Италия, където Валери по-скоро не играеше, отбелязваме сателитна, защото Марто много се кефи, че може да осъществява интервютата си по този революционен за технологията начин, реши да даде думата на влюбените и даже им придаде един ангелски ореол в стил "видиш ли, случват се такива неща в живота, оставете хората да се обичат, на Алисия ще ѝ мине".

Алисия, от своя страна, видя, че само с пеене няма да стане и реши да използва най-силния си коз – старата любов на Николета и колега на Валери в националния Ники Михайлов (с тази разлика, че поне Никито започна да играе). И тъкмо везната престана да е наклонена толкова в полза на плеймейтката и хоп нова изненадваща развръзка. Николета е бременна. Алисия някак щеше да успее да преживее това, тъй като и тя вече е била бременна от Валери, но новината, че Валери е решил да направи Николета своя жена и планира сватба дойде в повече и на нея и на зрителите. И ако до този момент Алисия не обявяваше официално връзката си с Ники, реши че сватбеният ден на бившия ѝ е най-подходящият момент да го направи публично, в ефир.

Последният епизод завърши със сватба в хотел, в Правец, с помощта на 200 статиста гости, а за облеклото на булката се погрижи Вивиан Уестууд, нищо че дизайнерката не знае.

И макар снимачните площадки да бяха доста близо една до друга, националите ни не успяха да вземат участие в последната серия, макар да бяха поканени като гостуващи актьори, тъй като техните продуценти решиха, че трябва да се готвят за предстоящите си роли във филма "Как да не паднем с много от Уелс". Каква поредна футболна драма!

От вчера Николета офицално и законно може да ползва гордо прозвището Божиновица, а Алисия и Ники да се радват, че не са останали никому длъжни. След време предлагаме да бъде направено продължение, в което четиримата да са станали приятелски семейства и са загърбили безмислената вражда помежду си. Така де, ако ще е хепи енд, да е както трябва. "И четиримата заживели дълго и щастливо", ей така искаме да завърши. Даже в знак на това приятелство, Николета може да кръсти бъдещото си дете на Ники или на Алисия. Само трябва да изчакаме да разберем дали ще е момченце или момиченце, но това зависи от сценаристите, ние само даваме идеи.

В главните роли:

Валери Божинов, Николета Лозанова, Алисия и Ники Михайлов.

Този сериал се излъчи с любезното съдействие на:

Българският национален отбор по футбол, поп-фолк индустрията и конкурсът "Мис Плеймейт".

 

839 67
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 13.10.2011|10:05
Евала за статията. Това е най-интересния начин, по който може да бъде поднесена историята за Лозанова- Божинов- Алисия-Михайлов. Само бих искала да допълня, че Божинов и Алисия от българските Бекъмови станаха българските Брад Пит и Дженисфър Анистън, чийто съюз се разпадна, когато се появи Николета (българската Анджелина). Иронията е абсолютно на ниво. Много се разтоварих. Благодарности.
6
Не е посочен 12.10.2011|20:56
Много хубава статия, но щеше да е в пъти по - добра, ако се споменаваше за евентуалното, но трайно преселване на младото и щастливо семейство някъде в Сибир, такава красота и изящество не трябва така нехайно и лекомислено да бъдат похабявени в границите на малката ни и скромна родина, нека и света да им се порадва, не трябва да бъдем егоисти, ние им се любувахме достатъчно, ще ни липсват, но ние сме силни и все някак ще преживеем загубата, все пак трябва да сме щедри и да се раздаваме...ее със здраве да си ги ползват, стига да ги искат де.:)
5
Не е посочен 11.10.2011|01:44
Г-жо/г-це/Найденова,от къде Ви хрумна това Божиновица?Вие Найденовица ли сте?Съпругът и се казва Валери/Вальо по нашенски/,нали?Значи трябва/пак по нашенски/да е Вальовица.Статията е супер.Много ми хареса.Колкото по-малко сюжети за такива статии,толкова по-добре.
4
Не е посочен 10.10.2011|18:25
Гергана, статията е уникална., поздравявам те искрено! Никога не съм харесвала нито Божинов, нито Божиновица, а историята разказана по този начин много ме изненада. Омръзна ми да слушам за тях и сватбата им, дано поне вече всичко свърши, вече изобщо не мога да ги понасям.
3
Не е посочен 10.10.2011|17:34
много яко...точно описание на българската поп-фолк-футбол просташка действителност...
2
Не е посочен 10.10.2011|17:32
много яко....точно описание на българската поп-фолк-футбол просташка деиствителност
1
Не е посочен 10.10.2011|16:24
Много забавно поднесено инфо! Дано този сериал да няма втори сезон, че ми омръзна да чета за него всеки ден, честно казано.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay