Интимният живот на Шанел

Скандалната биография вече е факт

Известността винаги върви в комплект с клюки, лъжи, предположения и компромати. А правилото "за умрелия или добро, или нищо" въобще не влиза в употреба.

Минали са цели 40 години от смъртта на Коко Шанел, но името ѝ е по-живо отвсякога. Дизайнерката е иноваторът в модата на XX век, а нейното наследство днес е под опеката на легендарния Карл Лагерфелд.

Американската писателка Лиза Чейни навлиза дълбоко в миналото и резултатът е биографична книга, посветена на модната икона.

Авторката разкрива непознати факти от живота на Габриел Шанел. Описва зависимостта ѝ към опиума, бисексуалните ѝ връзки, отношенията ѝ с Пикасо, Салвадор Дали и Игор Стравински.

Според писателката, Коко е имала връзки с най-великите личности на миналия век, но и с нацисткия шпионин барон Ханс Гюнтер фон Динклаге, научаваме от Guardian.

"Коко Шанел – интимен живот" е създадена на базата на интимни писма, открити съвсем наскоро. Днес е премиерата на книгата в Щатите, а ние се надяваме съвсем скоро да я открием и на българския пазар.

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay