Когато ракетата говори, и кралското семейство ръкопляска

Аплодисменти за Цвети Пиронкова!

Тя е само на 23, а вече е сред най-добрите. Поредната българска гордост в спорта. Тя е нашата Цветана Пиронкова или както всички я наричат Цвети.

 

Цвети, която вчера за пореден път ни накара да се гордеем с нея, след като надви бившата номер едно в света Винъс Уилямс.

 

Голямата победа на първата ни тенис ракета при жените Цвети Пиронкова над бившата номер едно в света Винъс Уилямс зарадва не само нас, българите, но и най-популярната двойка в момента в целия свят - херцогът и херцогинята на Кеймбридж, принц Уилям и Кейт, които бяха видимо доволни от мача и победата на Цвети, а нашето момиче специално отиде към тях и им се поклони.

 


След мача, тя заяви: "Победих Винъс Уилямс за втора поредна година, класирането на четвъртфинал е сбъдната мечта за мен. Чувствах се спокойна, нямаше нерви, които по принцип те обладават в такъв етап. Това е, всичко е възможно", заяви достигналата исторически 1/4 финал на най-стария и авторитетен тенис турнир в света.

 

Красивата ни тенисистка е родом от Пловдив и е зодия Дева. Тренира тенис още от 4-годишна възраст, а личен треньор на Цвети става нейният баща Кирил Енчев.
Успехите й започват още от родния Пловдив. През 2000 г. тя става изгряващата звезда на България. На финала на държавното първенство за жени на закрито, Цветана Пиронкова стига до полуфинал. Следва добро представяне на редица турнири от календара на международната тенис асоциация. 

След многобройните успехи, най-големият за Цвети идва, достигайки полуфинал на Уимбълдън на 1 юли 2010 г. Но в полуфинала на Откритото първенство на Великобритания губи от рускинята Вера Звонарьова.

Този успех я извежда до рекордното за нея място в топ 35 на света. Постижението на Цвети е посрещнато с еуфория в България, а успехът и е сравняван с американското лято на 1994 г., когато националният ни тим по футбол става четвърти.

 

За да се стигне и до безспорния й успех и вчера. А когато побеждаваш най-добрите в света, заслужаваш големи аплодисменти от всички, без значение от потеклото им.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.06.2011|13:58
Цвети накара за пореден път цяла България да се гордее с нея. Тя е наистина много добра тенисистка и само на 23 години жъне успехи, за които малко хора могат дори да си мечтаят. Много се радвам, че имаме толкова добри спортисти, поне в нещо да сме добри. Успех Цвети! Всички ние ти стискаме палци да стигнеш до финала на Уимбълдън тази година.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay