На високи токчета. На много високи токчета!

Обувките на високи токчета. Да, ние ги обожаваме, макар да ни причиняват истинска физическа болка понякога...

Обожаваме ги, защото сме жени и защото именно те карат краката ни да изглеждат главозамайващо секси. 

Способни сме да похарчим половината, та даже цялата си заплата само за един единствен чифт. 
 
Всяка една от нас притежава своя колекция от това чудо на модната индустрия. Имаме във всякакви цветове и шарки, с каишки, без каишки, с платформа, без платформа, с по-нисък, с по-висок ток... или поне така си мислим, докато Christian Louboutin не разби на пух и прах представата за обувки на висок ток с последния си проект за нов чифт уникални женски обувки, с токове с дължина цели 20 сантиметра.

Въпреки това дизайнерът е далеч от рекорда, поставен от румънския дизайнер Михай Албу, който преди време създаде обувки с токове 30 сантиметра. Този път обаче, обувките бяха създадени с благотворителна цел. По този начин Christian Louboutin , както и други известни дизайнери, създадоха уникални модели обувки и дрехи, които следва да бъдат продадени на търг.

Събраните средства ще бъдат дарени на Британския национален балет. Louboutin е създал обувките, вдъхновен от балета, който налага на жените, които ги носят, да стоят на пръсти, по подобие на балерините. 

Ние можем да се задоволим и със скромните 10-сантиметрови токове, все пак балетът не е за всеки.

 

37 9
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 01.07.2011|15:14
Невъзможно е жена, която не е танцувала балет да ходи на подобни обувки. Извивката е прекалено голяма и много бързо би се уморил крака на обикновена жена. Като цяло обаче идеята за благотворителност ми допадна много, поздравявам ги за добрата идея! Поразрових се малко и намерих най-високите обувки на света, тока им е висок 32 сантиметра. Ако някой изяви желание нека погледне тук: http://woman.hotnews.bg/n/najvisokite-obuvki-v-sveta.3263.html
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay