Серена Уилямс стана посланик на УНИЦЕФ

Тенис-звездата ще помага на деца в неравностойно положение

Серена Уилямс стана посланик на УНИЦЕФ

Серена Уилямс е една от най-добрите тенисистки в световен мащаб. Тя е носителка на общо 13 купи от Големия шлем, освен това е и златен медалист от олимпийските игри през 2000 година и 2008 година. Сега тя се изправя пред ново предизвикателство: да бъде посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

"Серена Уилямс е не само световен шампион по тенис, тя е и страстен защитник на осигуряването на качествено образование за всяко дете", заяви изпълнителният директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк.

Уилямс работи с УНИЦЕФ от 2006 година, когато пътува до Гана, за да посети най-голямата здравна кампания в страната. Тогава тя се присъединява към екип от доброволци медици.

Сега, като посланик на добра воля, Уилямс ще подкрепи мисията на УНИЦЕФ за осигуряване на качествено образование на децата в нужда чрез програмата "Училища за Африка", както и в предстоящата инициатива "Училища за Азия".

"Вярвам, че всички деца заслужават шанса да постигат в живота си. Аз съм поела ангажимента да помагам на УНИЦЕФ в предоставянето на качествено образование на децата, за да им помогнем да изградят по-светло бъдеще за себе си, своите семейства и общности."

Уилямс се присъединява към известни посланици от миналото и настоящето, сред които Одри Хепбърн, Миа Фароу, Дейвид Бекъм, Орландо Блум, Шакира и други.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay