Колко всъщност е срокът на годност на козметичните ви продукти?

Разберете колко време са безопасни за здравето ви

Колко всъщност е срокът на годност на козметичните ви продукти?

Не можете да си спомните кога си купихте онзи лосион за тяло или пък не сте сигурни, че сенките ви за очи могат да се използват все още? Доста трудно е да следим срока на годност на козметичните продукти и гримовете, защото повечето от тях имат различна трайност.

Някои може да стоят отворени с години, а други е добре да подменяме през няколко месеца. Точно като храната, разкрасителните продукти имат срок на годност, който не бива да пренебрегваме, защото все пак те се докосват директно до кожата ни и може да има неприятни последствия за нас.

Днес ще ви ще припомним колко време след отварянето си могат да се използват най-често употребяваните козметични продукти.

Лосионът за тяло има срок на годност между 2 и 3 години. Не бива да се безпокоите за него, вероятността да го похарчите преди годността му да изтече е доста голяма.

Лакът и пяната за коса са годни около 3 години. Няма да навреди да ги използвате и след този срок, но силата им ще намалее и няма да оформят косата ви толкова добре.

Колко всъщност е срокът на годност на козметичните ви продукти?

Кремът за лице се разваля за около година. Не бива да го използвате след това, защото той не само губи свойствата си, но може да причини кожни раздразнения и алергии.

Слънцезащитните продукти трябва да се подменят всяко лято, защото предпазните им свойства изчезват за около година и има сериозен шанс да изгорите, ако използвате миналогодишното плажно масло.

Спиралата за мигли трябва да се подменя веднъж на 3-4 месеца, в противен случай рискувате да си навлечете очна инфекция, а и самият продукт изсъхва и не върши същата работа.

Станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay