13 естествени начина да изправите косата си

13 естествени начина да изправите косата си

Жените с права коса мислят как я накъдрят, докато жените с чуплива коса мечтаят за идеално права коса. Просто така е устроен света. Но повечето методи за изправяне на косата, както и продуктите могат да навредят на структурата на косата и не винаги може да бъдете сигурни за резултата.

Ще ви представим няколко напълно естествени методи за изправяне на косата:

1. Оформянето на косата започва още под душа

Не, това не е шега. Няма как да имате хубава прическа, без да използвате хубав шампоан и балсам. Когато си купувате тези продукти, не забравяйте, че кератинът помага за изправянето на косата.

След измиване, използвайте кърпа, която абсорбира водата добре.

Много внимателно подсушавайте косата си с кърпата, за да избегнете увреждането на косата. Внимателно попивайте косата по дължина, за да премахнете излишната влага.

2. Изберете подходящия тип гребен

Не използвайте кръгли четки, защото те са направени да къдрят косата, особено в краищата.

За да разресвате косата си правилно, използвайте гребен с голямо разстояние между зъбите.

3. Можете да изправите косата си, като я разрешите

Оставете косата ви да изсъхне естествено след душ, но не забравяйте да я сресвате на всеки 5 минути. Разделете косата си на няколко кичура и леко дръпнете всяка част, така че косата ви да остане в права форма. Можете да използвате и сешоар, но само със студен въздух.

4. Опашката може да ви помогне да овладеете буйната къдрава коса

След правилното измиване, изчакайте косата да е най-малко 70% суха и да направите ниска стегната конска опашка. Ако имате бретон или коси, които изпадат от опашката, фиксирайте я с фиби. Извийте опашката, за да сте сигурни, че няма заплитания.
Използвайте няколко ластици за коса, за да фиксирате косата на всеки 5-7 см (броят на ластиците зависи от дължината на косата ви). Покрийте главата си с копринен шал и изчакайте косата да изсъхне. Извадете шалчето и премахнете всички ластици за коса. Срешете косата си. Ето!

5. Или можете да използвате тайната на латиноамериканските жени

В Латинска Америка жените имат собствена тайна за косата: техниката се нарича "La toca". За да оформят къдравата коса, жените от тропическите страни измиват косата си, изсушават я със студен въздух и обвиват предимно сухата коса около главата си, като го фиксират с фиби. На следващата сутрин те се събуждат с права лъскава коса.

6. Научете повече за козметичното изправяне:

Изправяне с кремове и серуми

Те трябва да се прилагат по дължината на косата и да се оставят да изсъхнат. Тези продукти предпазват от ултравиолетовите лъчи. Единственият недостатък е, че те не могат да се използват с боя за коса, защото боята блокира крема от навлизането в сърцевината на косата. По този начин ефектът от употребата няма да бъде забележим.

Изправящи спрейове и изглаждащи масла

Те могат да се прилагат както на мокра, така и на суха коса. Въпреки удобството на употребата на спрейове, те имат неприятен недостатък: повечето от тях съдържат силикон и други вредни съставки, които се натрупват в косата и я увреждат отвътре. От друга страна маслата работят добре както за изправяне на косата, така и за топлинна защита.

Използването на маска за коса редовно ще направи косата ви копринено гладка и мека. Маските за коса са направени да подхранват и овлажняват косата ви, както и да работят върху вътрешната й структура. Когато косата е здрава отвътре, тя изглежда красива във всяка прическа.

Маска с 3 масла

Смесете зехтин, рициново масло и масло от репей в равни пропорции. Количеството масла зависи от дължината на косата и дебелината й. Сместа трябва да се нагрее на водна баня и да се нанася по цялата дължина на косата ви. Опаковайте косата си в кърпа и запазете маската за 40 минути.

Маска със зехтин

Ако нямате видовете масла, споменати по-горе, можете да използвате само един. Загрейте 3 супени лъжици зехтин и го нанесете на косата си. Покрийте косата си с найлонов плик или шапка, за да създадете мини "парников ефект". За по-добър ефект оставяйте маската за една нощ и измивайте косата си на сутринта (макар че може да е малко трудно да измиете маската). Може да се наложи да нанесете шампоан няколко пъти, за да измиете маслото. Можете също така да изплакнете косата си с 1 литър топла вода с лимонов сок.


Още един малък помощник: безцветна къна

Друг популярен продукт, който много жени с къдрава коса използват е къна. Тя прави структурата на косата малко по-дебела и в резултат на това става по-тежка и по-стегната. Може да се използва и за лечение на пърхот и за предотвратяване на цъфнали краища.

Ябълков оцет за изправяне на косата

Косата може да се изправи у дома с ябълков оцет. Смесете 2 супени лъжици ябълков оцет и една чаша вода и поставете сместа в спрей. Напръскайте косата си по цялата дължина. Оставете я за няколко минути, след което изплакнете с топла вода. Можете да направите спрея за бъдеща употреба, като смесвате половин чаша ябълков оцет и 1,5 литра топла вода. След това просто изсипете сместа в спрей бутилка, за да я използвате, когато искате права коса.





Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay