6 невероятни трика за гъста и копринено мека коса

Стига да се вслушате в съветите ни, ще постигнете невероятен външен вид!

6 невероятни трика за гъста и копринено мека коса

За една дама гъстата, дълга и копринено мека коса е много важен елемент от външния вид. Но няма по-трудна задача от тази тя да бъде поддържана.

Ясно е, че постоянно бързате за работа, за университета или за училище и не ви остава много време за поддръжка на косата у дома, камо ли за фризьор. Не е достатъчно само да я подстригвате и миете редовно.

За щастие, съществуват няколко хитрини, които можете да правите, а и които не отнемат много време. Резултатът обаче няма да закъснее.

1. Експертите съветват да миете косата си според сезона. В този смисъл, сухата зима може да отложи измиването с няколко дни. А горещото и влажно лято налага да миете скалпа си през ден. 

2. Ако пък вие имате проблема с мазната коса и смятате, че трябва да миете косата си едва ли не всеки ден, трябва да знаете, че е нужно всеки втори ден да избягвате употребата на шампоан. Честото миене с шампоан води до загрубяла и суха коса и уврежда косъма.

3. Скоростното и грубо втриване на шампоана и търкане на косата, докато я миете, отслабва структурата на косъма. Така че, когато миете и подсушавате косата си с кърпа, бъдете внимателни.

4. Много грешно е да миете косата си с гореща вода. Винаги залагайте на хладък душ. Горещата вода изсушава и кожата, и косата.

6 невероятни трика за гъста и копринено мека коса

5. Използването на твърде много козметични продукти е вредно! Обикновено ние, жените, искаме да опитаме от всичко, за което сме чули и чели. Това важи и за продуктите за коса. Опитайте се да използвате само необходимия брой, например шампоан и балсам, но не и кристали, различни маски и спрейове за защита, добавени към тях. В противен случай, има опасност действието на нито един да не е ефективно.

6. Ако използвате кърпа вместо сешоар, това също може да навреди на косата ви. Въпреки че и топлината на сешоара вреди, поне не къса косъма, както прави кърпата.

За още полезни съвети на тема красота, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay