Jenite тестват: Балсам преди шампоана

Ето какво установихме!

Jenite тестват: Балсам преди шампоана

Преди време ви представихме интересен хак, според който трябва да нанасяме балсама за коса преди шампоана. Този метод гарантира по-дълбоко отмиване на излишните остатъци от балсама и предотвратява натрупванията на силикони върху косъма. Същевременно се смята, че косата остава също толкова мека и сияйна, както и при класическия метод. Освен това се предполага, че хакът ще ви отърве от хвърчащите косъмчета или т.нар. frizz.

Jenite тестват: Балсам преди шампоана

Ние не се оставихме просто така и решихме да изпробваме този трик собственоръчно. Тъй като много добре знаем какъв е ефектът на балсама, когато го използваме по класическия метод, то за нас беше много лесно да усетим разликите. След гръмките обещания очакванията ни бяха големи. С какви впечатления останахме и дали бихме изпробвали отново? Продължавайте да четете и ще разберете!

Какво ни допадна

Хареса ни усещането, че сме отмили от косата си всичко излишно. Това ни помогна да я почувстваме по-жива и естествена. Допадна ни и това, че я усещахме по-лека. Бихме казали, че при коса, която е леко чуплива хакът действа прилично. Със сигурност не ни е навредил, но и не сме сигурни, че оказа съществено подобрение.

Jenite тестват: Балсам преди шампоана

Какво не ни хареса

Цялостното отмиване има своите добри страни, но това което не ни хареса е, че след измиването с шампоана косата се усещаше по-суха и дехидратирна. Също така обещанието за премахване на frizz ефекта не бе спазено (поне при нас). Разресването ставаше някак по-трудно и косата се заплиташе по-лесно. Тъй като ние използваме топлинна обработка е редно да посочим, че изправянето с преса беше една идея по-трудно, заради дехидратирания косъм.

Бихме ли изпробвали отново?

Макар, че не останахме съвсем доволни, бихме дали втори шанс на трика, но този път с различни продукти. Твърде вероятно е различните съставки и формули да имат различни ефекти върху косата. В случай, че изпробвате този хак, ще се радваме да споделите с нас впечатленията си!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay