Балеаж без обезцветяване- тайната на целуната от слънцето коса без увреждане

Има някои класически техники за боядисване на коса- кичури, омбре, балеаж. Една от най-популярните техники за боядисване в последно време е именно балеажът. Може да се използва за всички основни цветове, типове коса и дължини. 

Идеята е косата да има естествен, целунат от слънцето, вид, но самият процес не е особено щадящ за косата. Това е така, защото обикновено постигането на желания оттенък включва обезцветяване на косата, което кара някои хора да са предпазливи, заради цялостния стрес и увреждането, което може да причини на косата.

Ако искате да си направите балеаж, но се притеснявате от последиците за косата, трябва да знаете, че вече има техника, наречена "балаяж без избелване", която позволява постигане на същия цвят, без потенциално вредните химикали. 

Научете какво представлява тази техника:

Какво е балеаж без избелване?

Балеажът е техника за оцветяване на косата, при която по-светлите кичури се преливат към естествения цвят, за да се имитира естествен, целунат от слънцето вид. Тъй като крайната цел е косата да изглежда поне с няколко нюанса по-светла, обикновено косата се обезцветява, но не цялата, а на тънки кичурчета.

За щастие вече има и техника за балеаж без това обезцветяване. Това е по-нежна техника, която променя естествения цвят на косата с един-два нюанса. Вместо обезцветител, боята с пепелен пигмент се смесва с проявител, който "вдига" естествения пигмент от косата ви. Процесът обикновено причинява по-малко увреждане на косата, отколкото използването на обезцветител, и може да постигне почти същия резултат. 

Има обаче няколко недостатъка на тази техника и тя не работи за всички. Едно от условията е, че тази техника не може да се прилага на боядисвана коса. Косата ви трябва да бъде напълно естествена, защото няма как да "повдигне" пигмента на боята. Друго важно нещо, което трябва да споменем, е, че ако сте брюнетка, няма как да станете блондинка чрез тази техника. Може да се постигне изсветляване само с няколко нюанса. 

Ето как изглеждат резултатите:

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay