Домашна маска за коса с авокадо

Домашна маска за коса с авокадо
Canva

Авокадото е пълно с вода и естествени масла, които могат да осигурят дълбоко овлажняване на косата и скалпа. Това е особено полезно за суха, чуплива или увредена коса. Днес ви предлагаме идея за лесна домашна маска за коса с авокадо, която може да помогне за подобряване на здравето и блясъка на косата ви:

Съставки:

  • 1 средно голямо авокадо
  • 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 яйчен жълтък (по желание)

Инструкции:

  1. В малка купа намачкайте авокадото, докато стане гладко и кремообразно.
  2. Добавете зехтина и меда и разбъркайте, докато се комбинират добре. Ако искате да включите яйчения жълтък, разбийте го отделно и го добавете към сместа.
  3. Разбъркайте добре всички съставки, докато получите гладка, кремообразна консистенция.

Приложение:

  1. Навлажнете косата си и я разделете на малки секции.
  2. Нанесете маската за коса върху скалпа и косата си, като започнете от корена и продължите пътя надолу до краищата. Уверете се, че покривате цялата коса равномерно.
  3. Увийте косата си с найлоново фолио или шапка за душ, за да помогнете на маската да проникне по-дълбоко в космения фоликул.
  4. Оставете маската да престои върху косата ви за 20-30 минути. Можете да я оставите и за по-дълго време, ако желаете, но не оставяйте да изсъхне напълно.
  5. Изплакнете маската с хладка вода и след това измийте косата си с обичайния си шампоан и балсам.

Тази маска за коса с авокадо е пълна с хранителни вещества, които могат да подобрят здравето на косата ви. Авокадото съдържа витамини Е и В, както и есенциални мастни киселини, които могат да подхранват и хидратират косата ви, докато зехтинът и медът осигуряват допълнително овлажняване и лъскав блясък. Яйцето, ако изберете да го включите, добавя допълнителни протеини и хранителни вещества за допълнителен обем и здравина.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay