Задайте си тези въпроси, преди да посетите фризьора си

Задайте си тези въпроси, преди да посетите фризьора си

Вземането на решение за драстична промяна в прическата може да бъде вълнуващо начинание или може да излезете от салона с чувството, че сте направили голяма грешка. 

Да, това е просто коса и ще порасне отново, но преди да изберете да срежете косата си или да я боядисате, може да поискате да помислите върху решението по-дълго от времето, необходимо на стилиста да измие косата ви.

Ето кои са въпросите, които трябва да си зададете, преди да посетите фризьора си:

Защо искам да си сменя прическата?

Има много фактори, които трябва да се вземат предвид, когато се мисли за изпробване на нова прическа, включително времето и причината за промяната. Ако искаме промяна, за да компенсираме други области от живота си, решението не е рационално. И най-вероятно няма да бъдем доволни от резултата. Независимо дали е резултат от голяма житейска промяна, като смяна на жилище, на работа и т.н., претърпяването на една трансформация може да окаже дълбоко влияние върху това как се чувстваме към себе си. Бъдете наясно с намеренията си, когато правите големи промени.

Реалистичен ли е този стил за мен?

Можел лесно да бъде объркани от снимки в интернет на идеално изрязани и оформени дължини, слоеве и бретон – разбираемо. Това, за което трябва да сме наясно, е времето и енергията, които са необходими за поддържането на подобна прическа всеки ден, в противен случай бихме останали с разочароващ резултат.

 Какъв вид поддръжка ще изисква тази прическа?

Поддръжката е друг фактор, който често се пренебрегва, но това е един от най-важните елементи, които трябва да се вземат предвид. Свежият нов цвят или късо подстригване е чудесен начин да подобрим външния си вид и да дадем тласък на увереността си… докато косата не започне да израства или цветът не започне да избледнява, а ни липсват ресурси или желание да поддържаме фризурата си.

За да определите дали можете да се справите с поддръжката, обърнете внимание на начина си на живот. Колко време бихте отделяли, за да получите резултата, който искате? Колко често реално бихте могли да посещавате салона? Ако не сте сигурни в поддръжката на прическата, която сте избрали, попитайте стилиста си.

Подхожда ли тази прическа на характера ми?

Вие познавате себе си най-добре, затова се запитайте дали поемате риск или сте сигурни в решението си. Оставете този отговор за води решението ви. Ако чувствате косата си като аксесоар, който не се страхувате да променяте, то има по-малък риск. Но ако сте от онези, които поддържат последователен образ, може би ще ви трябва повече време, за да решите да промените визията си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay