Изберете най-подходящия цвят за косата си

С какво трябва да се съобразите, за да откриете перфектния за лицето ви цвят

Изберете най-подходящия цвят за косата си

Разглеждате поредното модно списание, когато изведнъж съзирате професионално направена снимка на модел със съвършен цвят коса. И ето че десет минути по-късно вече тичате към кварталния козметичен магазин, за да се сдобиете със същата боя. След още час пък вече влизате в банята, за да отмиете вече нанесения и престоял достатъчно дълго върху главата ви оцветител. Изсушавате косата си, поглеждате се нетърпеливо в огледалото и тогава… Изненада! Оказва се, че визията ви няма нищо общо с тази от списанието и това определено не е "вашият” нюанс.

Ако вече сте се решили на сериозната стъпка да промените драстично цвета на косата си, то непременно трябва да се съобразите с редица фактори, които ще ви гарантират, че нюансът ще ви стои максимално добре. А ето и кои са най-важните сред тях:

Изберете най-подходящия цвят за косата си
Съобразете се с естествения си цвят
Със сигурност сте забелязали, че на определена светлина косата ви показва иначе скрити нюанси. Имайте предвид, че именно тези естествени пигменти на косъма до голяма степен определят как ще изглежда избраната боя върху косата ви и дали ще бъде трайна, или ще избледнее бързо.

Например ако по принцип косата ви по-скоро червенее на слънце, резултатът с пепеляви бои няма да бъде от най-сполучливите, а топлите нюанси бързо ще се върнат обратно на мястото си.

Изберете най-подходящия цвят за косата си
Не забравяйте подтона на кожата си
Избирането на боя не се изчерпва с това дали ще бъде руса, червена или пък тъмна. Всеки цвят притежава своите нюанси, които задължително трябва да пасват на подтона на кожата ви. В противен случай рискувате да изглеждате по-скоро комично и нелепо.

За да не сме голословни, ще ви дадем и конкретен пример. Ако естественият цвят на косата ви е светлокафяв, подтонът на кожата ви е розов, а желаният резултат е руса грива, то боята, която би ви паснала, е средно златно русо. Всичко по-ярко и светло от това би накарало лицето ви да изглежда прекалено розово.

Изберете най-подходящия цвят за косата си
Подчертайте очите си
Само че не с грим, а чрез избора си на боя. Зелените очи например изглеждат невероятно, когато са съчетани с дълбоки червени или пък тъмноруси нюанси. Цветове като бургунди, карамел и пепелно русо пък изваждат на показ най-доброто от кафявите очи.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

12 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay