Как да се грижим за изрусената си коса през лятото

Как да се грижим за изрусената си коса през лятото
Canva

Изрусената коса може да изглежда страхотно, но изисква специални грижи. Особено сега, когато слънцето грее по-ярко от всякога е важно да се замислим как да не вредим на вече изтощените си кичури преминали през редица химични продукти.

За да поддържате правилно изрусената коса през лятото, можете да последвате нашите съвети:

Защитавайте косата си от слънцето

Излагането на косата на прекомерно слънчево светлина може да я изсуши и увреди допълнително. Носете шапка или шал, когато сте на открито, за да предпазите косата си от вредните UV лъчи.

Избягвайте уреди за топлинна обработка

Прекомерната употреба на сешоари, преси за коса или маши може да увреди изрусената коса. През лятото, ако е възможно, оставете косата да изсъхне естествено и избягвайте топлинните инструменти.

Използвайте продукти за защита на косата

Има специални продукти на пазара, които предоставят защита на косата от слънчеви лъчи и топлина. Използвайте спрей или крем с UV филтри, които ще помогнат да се запази влагата в косата и да я предпазят от вредното въздействие на слънцето.

Хидратирайте косата си

Правилната хидратация е от съществено значение през лятото. Използвайте подхранващ шампоан и балсам, които ще помогнат да запазите влагата в косата си. Можете също да използвате маска за коса веднъж седмично, за да я подхраните допълнително.

Ограничете излагането на хлор или солена вода

Когато плувате в басейн или море, косата ви може да се увреди от хлора или солената вода. Преди да влезете във водата, намокрете косата си с чиста вода, за да я наситите и по този начин ограничите попиването на хлор или солена вода. След като излезете от водата, изплакнете косата си отново с чиста вода, за да премахнете остатъците от хлор или сол.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay