Маска или масла за коса- кое е по-доброто?

Маска или масла за коса- кое е по-доброто?

Понякога се оказва истинско предизвикателтво да се справим с естествената си коса. Доста трудно е да се определи кои продукти и техники действително вършат работа. Наскоро се разрази истински дебат по темата дали маслото или маските за коса са по-подходящи, когато става дума за естествената коса. Ако не искате да приминете през множество продукти, за да разберете кой е най-добрият, не се притеснявайте! Ние проучихме тенденцията и се радваме да ви разкрием тайната. Ето какво научихме!

Всеки може да използва каквото предпочита. Все пак е добре да се знае, че естествената коса не винаги задържа лесно влагата. Това означава, че когато дойде време за миене, може да се нуждаете от няколко допълнителни продукта, за да поглезите деликатните си кичури, помагайки за намаляване на къдренето и заплитането, като същевременно подхранвате косата си.

Какво представляват маслата за коса?

Има различни масла, които можете да нанесете върху кичурите си, процес, известен като омазняване на косата. Популярните брандове често разчитат на естествени съставки като арганово масло, кокосово масло и ямайско черно рициново масло. Тези разтвори се обработват в косата ви по време на рутинното ви измиване.

Маска или масла за коса- кое е по-доброто?

Обикновено маслото се нанася само върху скалпа и краищата на косата. Напоследък създателите на съдържание възхваляват маслата за коса за способността им да задържат влагата, както и рекламираните им сили за растеж на косата. Като се има предвид това, техниката на омазняване на косата съществува от векове в тъмнокожите и южноазиатските общности, което означава, че процесът никога не е излизал от мода.

Въпреки това, не всички експерти са готови да се затичат до магазина за такъв тип продукти. Някои от тях съветват, че маслата за коса не са толкова подхранващи или хидратиращи, колкото маската за коса. Освен това те твърдят, че маслата за коса не проникват във всички области на вашите кичури толкова добре, колкото маската. Въпреки това е важно да се отбележи, че не всички типове коса или нива на увреждане се нуждаят от нещо толкова интензивно като маска. Ако вашите кичури са леко сухи или хвърчащи, маслото може да е точно това, от което се нуждаете.

Какво е маска за коса?

Маската за коса може да се разглежда като дълбоко хидратиращ и възстановяващ продукт. Идеален е за суха, чуплива или увредена коса, тъй като комбинацията от съставки твърди, че помага не само за хидратиране на косата ви, но също така я подхранва. Тези с естествена коса твърдят, че маските могат да увеличат блясъка, да подобрят дебелината, да намалят сърбежа и да стимулират растежа. Те се нанасят от корена до върха, за разлика от маслата за коса. Покриването на всичките ви кичури с маска помага тя да проникне в косъма, за да заздрави косата отвътре, като същевременно поддържа външните блясък и гладкост.

Маска или масла за коса- кое е по-доброто?

Маските за коса съдържат естествено извлечени и синтетични съставки, които поддържат, хидратират и подхранват. Те могат да включват масла, силикон, растителни екстракти и масла за коса. Има различни маски за различни проблеми, свързани с косата, като например продукти с розмарин за укрепване, възстановяване и хидратиране. Разбира се, винаги можете да си направите маска у дома като смесите кисело мляко, мед и яйца.

В крайна сметка вашият тип коса и нужди играят основна роля при избора на продукти. Въпреки това, маските остават най-лесното решение "всичко в едно" за различни типове коса. Има толкова много видове продукти, от които да избирате, че поне една от тях със сигурност ще се окаже идеална за вас. Независимо дали търсите възстановяване или поддържане на къдриците си, шансовете са, че маската за коса може да реши проблемите ви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay