Красива и сияйна коса на плажа - възможно е с правилните грижи!

Красива и сияйна коса на плажа - възможно е с правилните грижи!

Един от най-популярните коафьори в Югозападна България - Александър Филипов разкрива професионални съвети за поддържане на косата в най-тежкият период за нея през годината - лятото. Основател и основен лектор в AF Academy by Alexander Filipov - най-голямата академия за професионални фризьори в Югозападна България, той приема за призвания да разкрива и подчертава женствеността на всяка дама.

Опит черпи а от най-големите европейски академии в тази сфера - Милано, Барселона и Белгия, в които се е обучавал. Там редовно усъвършенства сложни техники за геометрични прически, както опит за разнообразно боядисване и грижа, които предава на своите колеги. 

Разгарът на лятото е най-подходящото време от годината за всяка дама, в което да разкрие женствеността си. Освен здрава кожа и модерен аутфит, има още един задължителен фактор - красивата и поддържана коса. Това е възможно с някои лесни стъпки, с които със сигурност ще бъдете звездата както на плажа или басейна, но и в по-късните часове.

Смокиновото олио прави чудеса

Колкото и да съблазнителни, силното слънце и морската вода са едни от най-големите неприятели за хубавата коса. Затова е нужно да я третираме с правилно подбрани продукти, особено за слънцезащита. Добър вариант е смокиновото олио. То подхранва изключително добре, създава защитна бариера и не оставя мазни следи. Важно е обаче да се нанася през няколко часа, а не еднократно, защото в противен случай ефектът се губи. Като универсален инструмент експертът в красотата препоръчва да покриваме косата с кърпа с от естествена материя. Освен че предпазва, тя е и чудесно допълнение към визията.

Красива и сияйна коса на плажа - възможно е с правилните грижи!

След плаж - много хидратация

Колкото и да се стараем обаче, косата ни със сигурност ще загуби част от блясъка си през деня. Затова е задължително да положим специални грижи след плаж. Осигурете си маски, течни кристали и балсами без отмиване. Особено внимателни трябва да са блондинките, защото при тях е налице по-голяма дехидратация на косъма, заради светлия цвят. Те трябва да избират дълбоко хидратиращи продукти. Друг вариант са "сладки” продукти - на базата на захари, които имат благотворното свойство да задържат водата. 

В края на лятото се поглезете с професионална терапия за коса 

Терапиите на базата на арганово масло и кератин в момента са хит във възстановяването. Кератиновата терапия е една от добрите, но и една от най-силните  и скъпите. Друга доста популярна с моментални резултати е "чела де мадре” или клетката-майка. Терапия, която се базира на аргановото масло, но извлечено не от листото, а от самите стволови клетки на дървото. Спрямо пропорции, в които се използва, тя постига различни резултати спрямо нуждите на клиента.

Съвсем наскоро Александър Филипов беше при нас и ни направи страхотни и актуални за сезона прически. Докато ни фризираше, той ни издаде още тайни за поддържането на здрава и красива коса. Вижте повече в нашето видео!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay