Красота от цял свят

Красотата е една и съща, но поддържането ѝ по света е различно

Красота от цял свят

Суетата движи света, а в различните части на земното кълбо жените използват различни начини, за да се грижат за външния си вид. Тук ще ви представим пет интересни трика, които научихме от пет различни страни.

Индийките са известни със здравите си и силни коси, а от сайта на Опра Уинфри разбрахме, че се грижат за тях с масло от кокосов орех. Процедурата е лесна: просто веднъж седмично мажете косата си с чудотворното масло и след няколко часа измийте.

Жените в Япония се грижат за кожата си, като следят внимателно какво слагат в устата си. Те са иноватори в добавянето на колаген в храната и смятат, че по този начин кожата им ще бъде гладка и опъната. Изглежда логично - все пак именно липсата на това вещество води до появата на бръчки. В Япония дори са се появили специални "ресторанти за разкрасяване”, където дамите могат да приемат храни с колаген.

В Китай жените също се плащат от остаряване. Известен е фактът, че наблягат на употребата на бял чай, за да поддържат свежестта на кожата си.

За да омекотят загрубялата и суха кожа, италианките използват прясно изстискан сок от грозде. Те нанасят плодовата течност върху кожата си с помощта на тампонче и оставят да засъхне. Чак след това измиват лицето.

Името на Клеопатра е символ на красота, а според yahoo.com дамите в Египет, подобно на прочутата красавица, също използват мляко, за да се поддържат. Можете да добавите 100 грама мляко на прах към ваната си и да се насладите на заслужения релакс. Алтернативен вариант е да изплакнете лицето с чаша прясно мялко, но ние определено предпочитаме първия.

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 22.12.2011|17:39
Кокосовото масло е универсално средство за разкрасяване, а и вече се намира доста лесно, аз го използвам както за косата и кожата, така и за приготвяне на различни вкусотии. Натуралните средства за разкрасяване са най-добрият избор, но преди всичко човек трябва да се грижи и за своето здраве и вътрешна красота, иначе и най-скъпите помади не помагат.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay