“Нормализирайте” кожата си през есенния сезон

Зарадвайте кожата си със специални грижи по случай смяната на сезоните

“Нормализирайте” кожата си през есенния сезон

Нормална. За повечето жени това състояние на кожата звучи като пълна утопия. Особено през есента, когато рязкото понижаване на температурите и прекомерните влага и вятър създават предпоставки едновременно за изсушаване, зачервяване и поява на пъпчици.

Като за начало е изключително важно да поддържате кожата си винаги хидратирана. За целта не трябва да използвате продукти, които отнемат заключената в нея влага, а напротив - поддържат оптималните ѝ нива. Това на прост език означава да избягвате почистващи средства със съдържание на сапун. А ето и какво е нашето "домашно” предложение:

Смесете шепа предварително накиснати овесени ядки с 1 с.л. мед и няколко капки етерично масло от лавандула. Използвайте получената каша за измиване на лицето сутрин и вечер. И като споменахме мед…

“Нормализирайте” кожата си през есенния сезон
Пчелният продукт е истински еликсир за кожата. Той е изключително нежен, а в същото време притежава завидни антибактериални свойства. По тази причина може да бъде използван самостоятелно - както като почистващ продукт, така и като маска за лице.

Ако усещате кожата си особено суха и повяхнала, си спретнете маска за лице, направена от 1 с.л. горчица на прах, 1 с.л. вода и 2 с.л. зехтин. Получената смес нанесете върху предварително почистено и сухо лице и отмийте след 15 минути със студена вода.

При внезапни раздразнения и зачервявания пък изключително добре действа маска, направена от два жълтъка и сока на един лимон. Нанесете върху лицето и след 15 минути отмийте.

“Нормализирайте” кожата си през есенния сезон
Съвсем скоро на пазара ще се появят и първите тикви. По тази причина горещо ви препоръчваме да се възползвате не само от вкусовите, а и от подхранващите кожата свойства на оранжевия плодов зеленчук. Може да си направите маска като смесите и разбиете в блендер няколко парченца тиква с цедено кисело мляко. Получената маска нанесете върху лицето и след 20 минути отмийте с топла вода.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay