10 тенденции, с които е време да се сбогуваме

10 тенденции, с които е време да се сбогуваме
Pexels

Има тенденции в света на красотата, които издържат изпитанието на времето и се превръщат във вечни класики. Пример за такива са червеното червило, френският маникюр и конската опашка, например. Но има и тенденции, които просто изчезват след определено време... 

Ето кои са тенденции, с които съвсем скоро ще се наложи да се сбогуваме, според експертите: 

1. Двуцветна коса 

Колористът на знаменитостите Чад Кениън казва, че тенденцията да се носят два цвята в косата "избледнява бързо". Това, което е на хоризонта – и това, което клиентите му искат все повече и повече – е двойно по-наситен цвят. Блондинките искат да бъдат още по-руси, а брюнетките- още по-тъмни. Богатите, наситени цветове ще са тенденцията на 2023г. 

2. Силен контур

Контурирането на лицето и подсилването на чертите на лицето бяха неизменна част от грима през последните години. Славата им обаче е към своя край. Все по-рядко ще виждаме контурирани лица. Според знаменитата гримьорка Санди Линтер, вече на мода е блясъкът, а не контурът. 

3. Омбре косата

Тенденцията за екстремно омбре определено вече приключи. Жените вече искат по-естествен, "целунат от слънцето" външен вид. Омбрето беше напълно изместено от балеажа, който придава много по-естествен вид. Балеажът остава на върха в класациите и определено не е от изчезващите тенденции, за разлика от омбрето. 

4. Силно подчертани вежди 

Дебелите, силно подчертани вежди, вече не са на мода. Те определено не са за всеки и вече не е необходимо да наблягате толкова много на подчертаването на веждите. Сресване и леко запълване с молив или сенки е напълно достатъчно.

5. Сивата коса

Сивата коса също е на път на излезе от мода. Това е тенденция, която подхожда на много малко хора. Този цвят е твърде груб и не пасва на повечето тонове на кожата. 

6. Удължаване на миглите

Удължаването и сгъстяването на миглите е нещо хубаво. Но когато се прави на специални поводи. Няма нищо лошо в това да сложите изкуствени мигли, било то на снопчета или цели, на сватбата си, на Нова година или на друг специален повод. Но не и в ежедневието. Твърде дългите мигли, които се носят ежедневно, са една от тенденциите, които остават в миналото, за щастие! 

7. "Cakey" грим

Прекомерното контуриране и използването на прекалено много продукти върху лицето ви не е правилният начин за гримиране и най-сетне ще спрем да го правим. Този грим е твърде тежък за ежедневието. Има и други начини да изглеждате добре на снимки, без да имате няколко дебели слоя грим върху лицето.

8. Твърде много тен

Нанасянето на твърде много бронзант кара кожата да изглежда оранжева и е всичко друго, но не и красиво. Прекаляването с тена определено вече не е на мода. Можете да използвате бронзант за съвсем лек загар и изравняване на тена на кожата, но не прекалявайте.

9. Твърде много блясък

Блестящата кожа, тоест използването на хайлайтър, все още е актуално и вероятно дълго време ще бъде така. Но има много жени, които прекаляват с този продукт, в резултат на което кожата изглежда мазна. Хайлайтърът се нанася само в определени точки от лицето- високо на скулите, например, и може би още едно място на лицето, като моста на носа или брадичката. Нанасянето му върху цялата кожа ще ви накара да изглеждате така, сякаш сте тичали досега- потни. 

10. Твърде много бронзант

Бронзантът е другият продукт, с който често се прекалява. Той е чудесно средство за изравняване на тена и добавяне на красив загар, но когато се нанася с мярка. Сега на мода идват матовите бронзанти, които не добавят излишен блясък на кожата. Тези с бляскавите частички вече са част от историята... 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay