3 бързи и ефектни прически за влажна коса

Сдобийте се с красива визия още преди изсъхването на косата

3 бързи и ефектни прически за влажна коса

Прическите върху влажна коса започват да набират все по-голяма популярност. С тяхна помощ можете да си осигурите перфектна визия, дори когато току-що се излезли от банята и нямате време тепърва да сушите косата си.

Днес ви представяме три лесни и бързи прически за мокра коса, които могат да бъдат използвани за различни случаи - от приятна разходка с приятели до важна работна среща. Това, което харесваме в тези идеи, е че стоят еднакво добре както върху все още влажна, така и при вече изсъхнала коса.

Кок и опашка в едно

3 бързи и ефектни прически за влажна коса

Ако търсите известна доза небрежност, но и задължителен стил във визията си, тази прическа, която съчетава едновременно кок и ефектна опашка, е идеалният избор за вас. Подходяща е за лежерен следобед край басейна, както и за излизане навън.

Първо трябва да хванете косата си в опашка, като я вържете на нивото на главата, където искате да бъде самият кок. След това приберете част от косата в стандартен кок, като прикрепите в него само горната част от кичурите с помощта на фиба. Краищата на косата оставете да падат свободно.

Усукана прическа

3 бързи и ефектни прически за влажна коса

Тази идея е перфектна за осигуряване на стилна фризура върху мокра коса. Започнете с косата на тила, като усуквате отделните кичури и ги наслагвате един върху друг, докато не се образува един своеобразен кок. Прикрепяйте всеки отделен кичур с фибички, за да защитите кока от разпадане.

Ако искате да добавите свеж акцент към визията си, можете да вплетете шал с флорални мотиви в самата прическа. Това обаче не трябва да се прави, след като вече сте готови, а при самото съединяване на отделните кичури в едно цяло. При тази фризура няма определени правила, така че се чувствайте свободни да усуквате и закрепяте кичурите коса както ви харесва.

Кок "Рибена опашка”

3 бързи и ефектни прически за влажна коса

Третият вариант за ефектна прическа върху влажна коса отново е съчетание, но този път от плитка и кок. Вържете косата си в опашка, като отново съобразите точната й позиция с мястото, където искате да попадне кокът.

След това сплетете прибраната коса в стандартна рибена кост. Трябва да внимавате да не разхлабите плитката прекалено, защото за превръщането й в кок ви трябва стабилна плетка. Закрепете кока с фиби, а краищата, които остават, приберете под него.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay