4 натурални продукта за по-здрави нокти

4 натурални продукта за по-здрави нокти

Чудили ли сте се някога каква е тайната на здравите нокти? Ако си мислите, че тяхната скъпа поддръжка в професионален салон е отговорът, то това до някаква степен е вярно. Но много хора не могат да си позволят всеки месец този лукс и трябва да потърсят други алтернативи.

Има много естествени съставки и начини да се отървете от чупливите и тънки нокти. От различни подхранващи масла до основни съставки в кухнята, можете да прибегнете до по-лесни и ефективни домашни средства, за да подхраните ноктите си.

  1. Зехтин. Зехтинът има овлажняващи свойства, които могат да подхранят кожичките на ноктите в дълбочина и да ги поддържат свежи по всяко време. Всичко, което трябва да направите е да почистите старателно ноктите си и да загреете малка купа със зехтин. Потопете пръстите си и ги оставете да се накиснат за 15 минути. Избършете ръцете си с чиста кърпа. Повтаряйте процедурата веднъж седмично.
  2. Чесън. Чесън помага за лечението на чупливи нокти и ги укрепва. Разрежете една скилидка чесън и разтрийте ноктите си. Можете да пасирате няколко скилидки и да изцедите сока им, който да използвате като заздравител за нокти.
  3. Лимонът може да помогне за обезцветяването на ноктите. Смесете една чаена лъжичка сода за хляб в малка купа с вода и добавете една супена лъжица лимонов сок. Нанесете или накиснете ноктите си в сместа за 10 минути и след това внимателно почистете ноктите си. Измийте ръцете си с хладка вода. Повтаряйте процедурата в продължение на няколко дни.
  4. Розова вода. Розовата вода е богата на антисептични, антибактериални и антиоксидантни свойства, тя може да направи чудеса с ноктите ви. Почиства плочката и я поддържа подхранена по всяко време. Единственото, което трябва да правите, е редовно да втривате водата в ноктите си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay