4 съвета за бърз растеж на косата

Вижте как да се сдобиете с по-дълга грива по най-лесния начин

4 съвета за бърз растеж на косата

Едва ли има жена, която да не иска косата й да бъде гъста, здрава и ако е възможно - по-дълга, отколкото е. Случвало ли ви се е тя просто да "отказва” да расте? Сякаш стои на една дължина цяла вечност и нищо не е способно да я придвижи дори сантиметър надолу.

Е, и за това си има обяснение. Доказано е, че косата наистина може да преустанови растежа си за определен период от време. Ние ви предлагаме четири лесни съвета, които ще ви помогнат да не позволите това да се случи. Вижте как да осигурите желаната дължина с трикове, които отнемат минимална част от времето ви.

Използвайте хидратиращи продукти
За да предпазите косата си от изтъняване, заложете на хидратиращи продукти. Доброто хидратиране се справя със сухата и увредена коса, но също така предизвиква нейния растеж.

При някои хора използването на обикновен шампоан не вреди особено на косата и първоначално не се забелязват никакви проблеми. Впоследствие обаче е възможно тя просто да спре да расте или този процес да се случва изключително бавно. Всичко зависи от това какъв тип е вашата коса.

Затова използвайте хидратиращ шампоан и балсам, за да постигнете възможно най-добрата грижа за косата си и да съдействате за по-голямата й дължина.

Защитете косата си от топлината

4 съвета за бърз растеж на косата

Прибягването до защитни продукти преди употреба на преса за изправяне или маша не е достатъчно, ако искате да осигурите цялостна защита на косата си. Не само топлината на уредите вреди на косъма, а също и слънчевите лъчи, които попадат директно върху него.

Затова трябва да се погрижите за косата си, когато отивате на разходка, на плаж и изобщо при всяко излизане навън през деня. Не използвайте продукти, които съдържат опасни химикали, точно преди да излезете от дома си. По-добрият вариант е да носите шапка върху свободно пуснатата си коса.

Сменяйте често четката си
Игличките на четката, която ползвате, не трябва да са прекалено близо една до друга, както и да са много на брой. По този начин може да увредите косата си. Заменете четката с гребен, за да не се стигне дотам. С негова помощ по-лесно ще поддържате косата си здрава и сияеща.

Друга важна стъпка е да не сресвате косата си прекалено често, особено ако използвате четка. Това може да навреди на нейната здравина. Освен това трябва да сменяте четката си често.

Подарете "мързелив ден” на косата си

4 съвета за бърз растеж на косата

Не отделяйте всеки ден по един час, за да приведете косата си в "перфектен" вид с помощта на различни уреди, които допълнително й вредят. Подарете й един ден, в който да "диша”, като я оставите да изсъхне сама след миене. Можете и да си направете бърз и лесен кок за летните жеги.

Ако поне веднъж в седмицата щадите косата си и не я третирате със сешоар и маша, това ще помогне да я запазите по-здрава за по-дълго време и да подпомогнете нейния растеж по естествен път. Допълнителната топлина, която уредите за коса "осигуряват” на косата ви, е силно непрепоръчителна! Особено през лятото...

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

13 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 10.07.2014|19:40
Трудно е,но пък е много женствено.
4
Не е посочен 10.07.2014|19:39
Страхотни съвети!Благодаря ви от името на косата си :)
3
Не е посочен 10.07.2014|18:48
Била съм с къса коса и наистина е доста по - лесно да се поддържа
2
Не е посочен 10.07.2014|18:47
Благодаря за съветите
1
Не е посочен 10.07.2014|18:20
Аз не искам дълга грива , защото ми е топло и ме дразни поддръжката на такава коса
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay