5 важни неща, които трябва да знаете, преди да си направите микроблейдинг

Не е за всеки

5 важни неща, които трябва да знаете, преди да си направите микроблейдинг

Плътните и добре оформени вежди са едно от най-важните условия за женска красота днес. Звезди, като Кара Делевин и Лили Колинс въведоха тази мода. И дори сред нас, обикновените хора, винаги има някоя жена, която винаги има абсолютно перфектни вежди. Има няколко варианта- може да отделя много време на тях сутрин, да коригира снимките си или просто да си е направила микроблейдинг.

Но какво представлява микроблейдингът? Микроблейдингът е форма на полу-перманентна козметична татуировка. След обезболяване на областта с помощта на крем, специалистът прави съвсем малки разрези с помощта на острие, в които след това поставя пигмент, който прониква в най-горния слой на кожата. Тази процедура позволява да се направят малките и редки вежди по-плътни.

Микроблейдингът не е толкова голям ангажимент, например като перманентния грим, защото изчезва по-бързо, благодарение на по-малкото количество боя. Недостатъкът на микроблейдингът е, че е сравнително скъпа процедура.

Ето какво още трябва да знаете, преди да си запазите час за микроблейдинг:

1. Намерете правилния салон

Изключително важно е салонът да има нужните права, за да извършва тази процедура, както и специалистът да бъде сертицифиран. Микроблейдингът изисква преминаване на специално обучение. За съжаление обаче тези неща не се следят особено внимателно, така че може да разчитате единствено на препоръките на приятели. Попитайте ваши приятели къде са направили процедурата и дали са доволни. Където и да решите да отидете, уверете се, че инструментите, които ще използват са нови и стерилни.

2. Подходяща подготовка

Не трябва да си правите кола маска или спрей тен преди процедурата, защото това може да раздразни кожата ви и да доведе до замърсяването й. Също така избягвайте ексфолиращи и киселинни продукти поне 2 седмици преди процедурата, тъй като те дразнят кожата. Избягвайте приема на аспирин и алкохол една седмица преди процедурата. Въпреки че се нанася обезболяващ крем, може да изпиете едно обезболяващо преди процедурата.

3. Резултатите са различни

Обикновено татуираните вежди издържат около година. Те са тъмни и плътни в продължение на 12 месеца. НО това не важи за всички хора. Има много фактори: типът на кожата, естествените вежди, използваните пигменти, поддръжка и т. н.

Веднага след процедурата, областта ще бъде възпалена и веждите ви ще бъдат по-тъмни. Периодът на възстановяване трае около 2 седмици. На мястото ще се образува коричка, затова не се паникьосвайте, когато това се случи.

Ако резултатът не ви харесва, има начин да го премахнете, но това е малко сложно. Първо трябва да изчакате да се възстановите напълно, а след това дерматолог може да го премахне чрез лазер.

Ето какво може да очаквате:

5 важни неща, които трябва да знаете, преди да си направите микроблейдинг

5 важни неща, които трябва да знаете, преди да си направите микроблейдинг

4. Не е за всеки

Има хора, за които тази процедура не е подходяща. На първо място, ако сте бременна, кърмите или имате чернодробно заболяване. Също така, ако сте с чувствителна кожа или сте склонни към алергии, забравете за тази процедура. Освен това, микроблейдингът върху белези е забранен.

Ако все пак сте си направили микроблейдинг и получите възпаление, обрив или друг страничен ефект, не се опитвайте да го лекувате сами. Задължително посетете дерматолог.

5. Нужно е да се пазите след това

Използването на слънцезащитни продукти е задължително всеки ден. Още по-задължително е, ако сте си направили микроблейдинг. Слънчевите лъчи пречат на лечебния процес. Не е добре мястото да се мокри прекалено много, защото водата може да "изтласка" пигмента. Първите дни след процедурата, трябва да спите по гръб, за да не дразните нежната кожа.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

10 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay