5 лесни стъпки за съвършено нанасяне на бронзираща пудра

Ето как да постигнете страхотно бронзово излъчване

5 лесни стъпки за съвършено нанасяне на бронзираща пудра

Бронзиращите пудри са чудесни за лятото, защото озаряват лицето и му придават приятен, целунат от слънцето вид. Благодарение на тази пудра, тенът на лицето ви ще изглежда по-свеж и блестящ. Бронзиращата пудра върши работа и за толкова нашумялото напоследък контуриране на лицето, при което се използва силата на светлоснеките, за да бъдат подчертани естествените му черти.

Работата с бронзиращата пудра изисква малко тренировки, за да не изглежда изкуствено или не на място. Важно е да запомните, че трябва да я нанасяте с леки движения и да натрупвате цвета постепенно, за да изглежда добре.

Представяме ви няколко лесни стъпки за поставяне на бронзираща пудра. Благодарение на тях ще избегнете някои от най-често срещаните грешки при нанасянето ѝ.

Стъпка 1: Изберете правилния бронзър
Различните тонове на кожата се нуждаят и от различен тон бронзираща пудра, за да се постигне максимално естествено излъчване. По-светлата кожа изглежда добре с по-златисти пудри - ако вашата е такава, избягвайте бронзърите, които имат розов или оранжев подтон. Дамите с по-тъмен тен се нуждаят от пудра в топъл тон. Хубаво е да използвате бронзър с по-червеникав или бронзов подтон.

Стъпка 2: Използвайте подходяща четка за нанасяне
Най-важното при бронзиращата пудра е точният цвят. Второто най-важно нещо е четката, с която ще я нанасяте. Не използвайте тази, с която нанасяте обикновената си пудра, защото тя е по-рехава и има опасност бронзантът да се разнесе по цялото ви лице. Трябва ви по-твърда четка, която ще разнася равномерно пудрата по кожата ви, и ще контурира успешно.

Стъпка 3: Нанесете пудрата под формата на цифрата 3
Започнете нанасянето от началото на скулата и продължете нагоре към слепоочието, чак до линията на косата.След това се върнете надолу по скулата и слезте до линията на челюстта. Не забравяйте да нанесете пудра и на шията, за да прелеете цветовете и да няма разминаване.

5 лесни стъпки за съвършено нанасяне на бронзираща пудра

Стъпка 4: Нанесете бронзираща пудра по шията и цялото лице
Ако искате още по-бронзов тен, нанесете пудрата като рамка около цялото лице. Около скулите отново нанесете под формата на числото 3 и не забравяйте врата. За топлия вид е много важно да нанесете от пудрата и по линията на косата, горе при челото, както и около слепоочието - на всички места, където бихте могли да придобиете естествен слънчев загар.

Стъпка 5: Озарете лицето още повече с помощта на хайлайтър
Ако искате малко повече блясък и златисто излъчване, може да поставите и хайлайтър. Той се нанася с по-малка четка или с пръст по най-изпъкналите точки на лицето - края на скулите, под извивката на веждата, над горната устна и на брадичката.

За още съвети, свързани с грима и красотата, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

10 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay