5 начина да използвате арганово масло за по-здрава и блестяща коса

5 начина да използвате арганово масло за по-здрава и блестяща коса

Въпреки че кокосовото масло получи огромна слава, има още едно масло, което си струва да опитате и използвате. Получено от ядките на арганови дървета, намиращи се в Мароко, аргановото масло е друг продукт, който може да се използва от главата до петите. Аргановото масло е мултифункционално, но има особено добър ефект върху косата.  

Ползите от аргановото масло

Аргановото масло има висока концентрация на антиоксиданти, есенциални мастни киселини и витамин Е, което означава, че омекотява, засилва блясъка и укрепва косата. Витамин Е помага за заздравяване на накъсаните краища, като същевременно предпазва от топлината и свободните радикали, благодарение на антиоксидантните си свойства.

Как да използвате арганово масло върху косата си

Има много продукти, съдържащи арганово масло, но също така можете да го използвате и самостоятелно.

1. Като балсам без отмиване

Можете да сложите няколко капки арганово масло върху краищата на косата си след душ. По този начин косата ви ще бъде подхранена, омекотена и защитена от топлината на сешоара.

2. Продукт за стилизиране

Аргановото масло може да се използва вместо гел. То създава "мокър" вид. Общо взето можете да използвате арганово масло, вместо всеки стилизиращ продукт. По този начин ще постигнете вида, който искате, без да третирате косата си.

3. "Полиране" на косата

Нали знаете как понякога стърчат косъмчета от косата ви и тя изглежда някак бухнала. Можете да използвате арганово масло, за да "полирате" или загладите косата си.

4. Хидратираща маска

Можете да използва аргановото масло като хидратираща маска. Масажирайте косата си от корените до краищата с арганово масло, след като сте се изкъпали. Оставете да подейства около 10 минути и изплакнете. Косата ви ще бъде хидратирана и ще бъде възвърната нейната еластичност.

5. Предпазване на цвета

Антиоксидантите, които се намират в аргановото масло, могат да защитят цвета на косата ви от свободните радикали, които могат да променят цвета с времето. Разтрийте няколко капки арганово масло между дланите си и прокарайте ръце през цялата коса. По този начин ще се възползвате от ползите на аргановото масло, без косата ви да бъде мазна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay