5 хитри съвета за премахване на упоритите стрии

Преценете сами дали да опитате спорното им действие

5 хитри съвета за премахване на упоритите стрии

Стриите са един от най-големите кошмари на жените, напълно съизмерим със страха от неконтролируемото появяване на целулит. За огромно съжаление, оказва се изключително трудно и често извън обсега на възможностите на една дама да се справи с тези мънички недостатъци върху кожата си.

Много жени получават белези в резултат на недостатъчно хидратирана кожа, както най-общо можем да определим стриите. Появяват се най-често вследствие на рязка промяна в теглото, както и на намаляване на някои мускулни групи. Затова и бременните жени често са тези, които страдат от подобни проблеми.

Днес ви представяме няколко съвета, които могат да ви помогнат в борбата с упоритите стрии. Никой не може да даде гаранция, че те магически ще "свършат работа”, но нищо не пречи да ги пробвате, за да върнете по-бързо формата си от преди бременността.  

Хиалуронова киселина
Тя е основна съставка в много от душ геловете и геловете за тяло, което е добре, защото помага в борбата със стриите. Киселината е ефикасна най-вече в началните стадии на появяването на белезите, когато те са все още леко зачервени. Изпусне ли се този момент, премахването им на практика може да се превърне в невъзможна мисия.

Твърди се, че ако използвате продукти за тяло, които съдържат хиалуронова киселина всеки ден в период от 12 седмици, можете да спомогнете за премахването на упоритите следи. Затова най-добре заложете на възстановяващ гел за тяло за след раждане.

Ретиноиди
За тази терапия трябва да посетите дерматолог, който да ви препоръча подходящия за вас крем с ретиноиди. Смята се, че ако се ползва редовно, той може драстично да намали следите от разтягане на кожата. Важно е да се знае, че употребата му не е препоръчителна докато все още кърмите детето си.

Лазерно лечение

5 хитри съвета за премахване на упоритите стрии

Тази стъпка също не трябва да бъде предприемана без мнението на специалист. Ако лекарят ви ви препоръча да започнете лазерно лечение, тогава можете да се подложите на процедурата.

Лазерът помага за намаляване на стриите, а самата процедура е много проста. Въпреки това обаче трябва да отделите известна част от времето си не само за една, а за няколко процедури, които не са особено евтини.

Дермабразио
Това е процедура за премахване на повърхностния слой на кожата за намаляване на бръчки, както и белези от акне. Тя обаче може да бъде извършена както върху по-малка част от тялото (лице), така и върху по-голяма (бедра, гърди) и за премахване на белези от разтегнатата кожата.

Този процес може да помогне да се сдобиете с "чисто нова” кожа чрез заличаване на досадните стрии. Като цяло това не е най-разпространената и ефикасна процедура в случая, но ако видите, че има ефект още в началото, спокойно може да продължите.

Лосион

5 хитри съвета за премахване на упоритите стрии

Какаовото масло за тяло със сигурност няма да премахне стриите от кожата ви, но има жени, които твърдят, че то определено предотвратява тяхното появяване. Това е една превантивна мярка, която можете да опитате без да полагате особени усилия. Може да не се окаже напълно ефективно в борбата със стриите, но хидратирането на кожата винаги е полезно, така че не пречи да опитате!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 31.07.2014|18:18
Трудно е наистина,но не е невъзможно.
2
Не е посочен 31.07.2014|18:17
Има начини,но са скъпи.
1
Не е посочен 31.07.2014|17:56
Много трудно се маха целулита...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay