6 натурални начина да се справите с пъпките и черните точки

Красивата кожа е най-важното нещо за една жена

6 натурални начина да се справите с пъпките и черните точки

Най-сигурният начин да имате чиста и красива кожа е да се грижите за нея всеки ден. Ще ви предложим няколко натурални средства и начина да се справите с досадните пъпки и черни точки.

Лимон+захар+мед

Разрежете един лимон на половина и го намажете с мед, след това поръсете със захар и нежно масажирайте кожата на лицето с кръгови движения.

Повтаряйте процедурата веднъж седмично.

Вазелин+прозрачно фолио

Най-подходящото време да използвате този трик е след баня, защото от топлината порите ви ще бъдат отворени. Намажете с вазелин проблемните зони. След това ги увийте с фолиото и сложете кърпа отгоре, така че да се загрее. Изчакайте известно време, след това махнете кърпата и фолиото и стиснетете черните точки. Те ще са се размекнали, така че ще излязат доста лесно.

Кокосово масло+етерични масла

В един буркан смесете 1/4 чаша кокосово масло с 10 капки лимон, лавандула или чаено дърво. Разбъркайте добре и нанасяйте с памук върху кожата, след измиване.

Канела+ овесено брашно

Смесете една лъжица овесено брашно със същото количество канела. Добавете малко топла вода и разбъркайте добре. Трябва да се получи гъста смес. Внимателно нанесете върху кожата с пръси и изчакайте една минута да подейства. След това изплакнете със студена вода.

Кокосово масло+утайка от кафе

Смесете 1/2 чаша кокосово масло с 1/2 чаша утайка от кафе. Разбъркайте и нежно нанесете върху кожата с кръгови движеня. Оставете сместа върху лицето си 5 минути и изплакнете със студена вода. Повтаряйте тази процедура веднъж седмично.

Овесени ядки+ зехтин+ мед+ кисело мляко

Изсипете 1/4 чаша овесени ядки, 2 супени лъжици кисело мляко, 2 супени лъжици мед и 2 супени лъжици зехтин в блендера и разбъркайте добре. Нанесете сместа върху лицето и масажирайте с кръгови движения. Ако имате по-чувствителна кожа, пропуснете масажирането.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay