6 основни грешки, които допускаме при нанасянето на грима

Прости съвети за успешно гримиране!

6 основни грешки, които допускаме при нанасянето на грима

Гримирането може да бъде малко сложен процес, но в никакъв случай не е непосилна задача. Всички обичаме да нанасяме любимите си продукти, за да подчертаем лицето си и да се почувстваме по-красиви и сияещи.

Има няколко грешки при нанасянето на грима, които много често допускаме или ни се е случвало да направим поне веднъж в живота. Важното е да се поучим от грешките си и да бъдем наясно с хитрите трикове, които ще ни помогнат да ги избегнем в бъдеще.

Днес ще ви покажем кои са най-често допусканите грешки при гримирането и как да се справите успешно с тях!

1. Не разнасяме фон дьо тена по цялото лице
Фон дьо тенът не бива да свършва до брадичката и до линията на косата, защото ще изглеждате сякаш носите маска на лицето си. Прелейте цвета старателно и под брадичката и малко по врата, не забравяйте да поставите от продукта и около косата, за да не се стигне до появата на неприятни линии и петна.

6 основни грешки, които допускаме при нанасянето на грима

2. Не преливаме сенките за очи
Ако сте от хората, които обичат да слагат няколко цвята сенки върху клепачите си, то ще ви трябва малко практика, търпение и старание, за да прелеете достатъчно добре единия цвят в другия.  Иначе ви е необходима само малка мека четка, а можете да използвате и пръстите си.

3. Не използваме извивачка за мигли
Спиралата действа много по-добре, ако я използвате в комбинация с извивачка за мигли. Не пропускайте тази важна стъпка в грима, защото извитите мигли изглеждат много по-дълги и обемни, а спиралата ги прави още по-красиви и наситени.

6 основни грешки, които допускаме при нанасянето на грима

4. Тестваме цветовете на нов фон дьо тена или друг продукт върху лицето си
Най-доброто място за тестване на нов оттенък на фон дьо тен или коректор е върху опакото на китката ви. Там ще добиете най-ясна представа за цвета, който ви е нужен, защото различните светлини, които се отразяват от лицето ви, могат да ви заблудят.

5. Слагаме коректора преди фон дьо тена
Може би искате първо да прикриете всички пъпки и несъвършенства, но когато започнете да нанасяте фон дьо тена си може да провалите ефекта от коректора. По-правилно е да нанесете първо фон дьо тена и след това да туширате с коректор всичко, което предният продукт не е успял да заличи.

6. Не почистваме четките си за грим редовно
По четките и гъбите за грим се натрупват ужасно много бактерии, които могат да раздразнят кожата, и да станат причина за поява на пъпки. Трябва да ги почиствате с топла вода и течен сапун поне веднъж на 1-2 седмици, за да премахвате наслояванията от грим и бактерии. които могат да ви навредят.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay