7 продукта за грижа за кожата, които не са особено ефективни

7 продукта за грижа за кожата, които не са особено ефективни

Има по-добро решение за борба с черни точки от използването на лентички. Вакуумният уред за пъпки и черни точки може дори да влоши ситуацията с кожата ви. За да избегнете тези проблеми, имате нужда от някои дерматологични съвети.

Ето някои продукти за грижа за кожата, които не са много ефективни:

1. Лентички за черни точки 

Лентите за черни точки всъщност не са толкова ефективни, колкото си мислим. По принцип те премахват само горния слой мъртви кожни клетки и черни точки. Освен това те са вредни и могат да наранят кожата ви. Добре е да ги използвате около веднъж месечно, но не лекувате основния проблем с тях. Вместо това използвайте продукти с ретиноиди и ексфолианти със салицилова киселина.

2. Ролери за лице

Нефритните ролери, според дерматолозите, в днешно време са надценени. В тях, разбира се, няма нищо лошо, но това е по-скоро нещо за хора, които обичат преживявания и експерименти. Те не са толкова ефективни и не правят кожата ви гладка и блестяща. Единственото нещо е, че те могат да помогнат да се отървете от излишната течност, но вместо това можете да направите нормален масаж на лицето.

3. Продукти с витамин Е

Няма нищо вредно във витамин Е, но просто е безполезно да купувате продукти за грижа за кожата само с тази съставка. Добре е да го ползвате, само ако е смесен с други съставки.

4. Тоник за лице

В исторически план тонерите са били използвани след бръснене, например. Така че, ако използвате добър почистващ продукт за лице и използвате тонер след това, това няма да има положителен ефект. Дерматолозите казват, че можете просто да пропуснете тази стъпка.

5. Почистващи четки

Сега на пазара има много устройства за почистване на кожата ви, като например въртящи се четки. За съжаление те задържат много бактерии. Тези четки също произвеждат допълнителни вибрации, което означава, че всъщност могат да навредят на кожата ви. По-добре е да използвате меки ексфолианти и химически ексфолианти, за да избегнете проблеми с кожата си.

6. Скъпи овлажнители за кожа

По принцип няма голяма разлика между скъпите и по-евтините версии на кремовете за лице. Но така или иначе трябва да е качествена марка. Да, може да бъде с миризма или без мирис, но овлажнителя е просто овлажнител.

7. Вакуумен уред за пъпки и черни точки

По принцип вакуумът изважда всички замърсявания от порите ви, включително масла и мъртва кожа, но основният проблем остава нерешен. Има и страничен ефект. След това тези отпадъци и маслата се натрупват още по-бързо и кожата ви може да се влоши още повече.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay