9 правила за чиста и обемна коса по-дълго

9 правила за чиста и обемна коса по-дълго

Колкото по-често измивате косата си, толкова по-бързо се омазнява. Можете да следвате съветите на Ким Кардашиан и да миете косата си веднъж на 5 дни: "Започваме с буфант на първия ден. На втория ден стилистът ми създава някаква небрежна прическа. На третия ден той изправя косата ми. На четвъртия ден косата ми е вързана на опашка и на петия ден я измивам." Но стилистите имат други трикове и тайни. 

Ето 9 съвета за това как да поддържате косата си чиста и обемна по-дълго. 

1. Мийте косата като професионалист

1. Температурата на водата трябва да е комфортна за вас. Застанете под душа за минута и се уверете, че косата ви е мокра.

2. Изсипете малко шампоан в ръката си (с големината на голяма монета) и го разтрийте. Нанесете шампоана върху главата си с кръгово движение, като се движите от върха на главата надолу.

3. Изплакването отнема повече време от нанасянето на шампоана. Стилистите препоръчват измиването на шампоана да продължи 5 минути. Останалите частици от шампоана причиняват пърхот.

4. Препоръчително е също да изплакнете косата със студена вода в края. Това ще доведе до укрепване на космите и косата ви ще бъде по-хидратирана и по-лъскава.

2. Планиране на прическите

Планирането на прическите за всеки ден ни позволява да измиваме косата по-рядко и да изглеждаме удивително всеки ден. 

3. Тинктура от градински чай

Тинктури, състоящи се от билки, се борят добре с мазната коса. Градинският чай контролира работата на мастните жлези, успокоява кожата и третира възпаленията. Ще ви трябват 4 супени лъжици сух градински чай за 1 литър вода. Градинският чай може да се приготвя точно като обикновен чай. Когато тинктурата се охлади, изплакнете чистата коса с нея (тогава трябва да изплакнете косата с хладна чиста вода.)

4. График за миене
Ако миете косата си всеки ден, по-добре променете този навик бързо: с течение на времето интензивността на мастните жлези намалява: няма да има нужда от възстановяване на баланса на кожата след ежедневното измиване.
5. Използвайте сух шампоан преди тренировка
По-скоро е безполезно да се използва сух шампоан след тренировка: косата става толкова мазна, че не можем да направим нищо с нея. По-добре е да нанесете сух шампоан преди тренировката, за да може да поеме цялата пот по време на тренировка.
6. График за смяна на калъфките на възглавницата
Много е приятно и полезно да спим на чиста калъфка. С течение на времето, възглавниците поглъщат епидермичните клетки и стария грим и създават благоприятна среда за бактериите. За да поддържаме здравето на кожата и косата, трябва да сменяме калъфките поне веднъж седмично. И ако косата ви е мазна, по-добре го правете два пъти седмично.
7. Лимонада за коса
"Лимонадата" за коса се бори с прекомерното омазняване, поддържа косата свежа и обемна и създава естествен блясък. Приготвя се много лесно - смесете сок, изцеден от един лимон с един литър вода и изплакнете косата си с тази смес. Препоръчително е да я излеете бавно и да масажирате корените на косата си с една ръка.
8. Високи прически
Високите прически поддържат косата чиста по-дълго. Ако сте у дома, направете висока конска опашка или кок и пуснете косата си, преди да излезете. Този трик също ще добави малко обем към вашата коса.
9. Дълбока грижа за кожата на главата
Всички "тежки" продукти за грижа за кожата (маски, балсами) се използват най-вече за краищата на косата. Но има изключение: маски за скалпа. Хидратираната кожа няма да доведе до излишен себум. 
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay