Ароматите не сезона

На какво ухае зимата?

Ароматите не сезона

Вероятно сте чували или дори спазвате неписания закон на ароматите - да бъдат сменяни на всеки три-четири месеца. А ако сте от другата група, която отрича това и се придържа стриктно към "най-любимия си парфюм" през всички сезони на годината - прочетете какво съветват специалисти в областта.

Не напразно съществува термина "зимен" и "летен" аромат, те всички имат своята сезонна специфика. А това е така не само заради ароматите, но и заради съставките и принципите, спазвани при създаването им.

Зимните се славят със своята трайност, по-плътен аромат, кехлибарен цвят, обикновени допълнение към дъхав и сладък аромат. Интензитетът на уханието на парфюмите за студени дни е толкова силен, защото през зимата обонянието се притъпява от ниските температури и човек много по-трудно улавя миризмите.

Структурата на парфюма за зимата също е различна от тази, използвана при парфюмните води - те са много по-трайни, "горчиви" и тръпчиви. Нови предложения за сезон есен/зима 2010 са например Anniversary на Vera Wang, невероятният Lola Velvet на Marc Jacobs и дълго чаканият Guilty на Gucci, Lady Million на Paco Rabbane.

Когато летните месеци отминат, забравете за тоалетните води. Категорично имате нужда от траен парфюм. Ако се колебаете в избора си, ето жокер: миризмите са карамфил, смола, пачули, ориенталски цветя, роза, кехлибар, мускус, бергамот, ванилия, канела... Всичко, което ви кара да се чувствате приятно и топло.

Зимата се оказва идеалното време за предизвикване на навиците и прехода към по-смел аромат. Когато дойде юни, идва и времето на любимите на всички леки плодови и цветни ароматни води, които заедно с летния бриз рисуват едно красиво и незабравимо лято...

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay