Безпасно обезкосмяване на лицето в домашни условия

Безпасно обезкосмяване на лицето в домашни условия

Окосмяването по лицето може да бъде наистина досадно, особено при нас жените. Не стига че премахването му е болезнено и неприятно, но и не след дълго се озоваваме с нова доза мустачки или малко брада, с които отново се налага да се борим. Разбира се, не казваме, че всяка дама е длъжна да обезкосмява лицето си, но ако сте решили да го правите ще ви дадем няколко безценни съвета за това как да го направите безопасно у дома.

На пръв поглед опциите са много, но специалистите посочват, че съществуват 3 категории продукти/средства за обезкосмяване в зоната на лицето. Те са:

- Физическо обезкосмяване - самобръсначки и кола маска.

- Химично обезкосмяване - "депилатори" или кремове за епилация, които разтварят косъма от корена.

- Лазерна епилация, която работи чрез "излъчване на лъч светлина, който унищожава корена на косъма.

За да се отървете от окосмяването по лицето, трябва да откриете кой метод за обезкосмяване върши най-добра работа според собствените ви нужди. Това зависи от вашата поносимост към болката, колко често искате да премахвате космите по лицето и дали искате временен или постоянен резултат.

Бръснене

Самобръсначката с дермаплан е чудесна за сухо бръснене и леко ексфолиране. Не забравяйте да я държите под ъгъл от 45 градуса и се бръснете с кратки, леки движения. Ако разполагате с обикновена самобръсначка не пропускайте крема за бръснене. Тук специфичното е, че не трябва да използвате една и съща самобръсначка отново и отново върху лицето си. Така че вземете няколко качествени самобръсначки и ги запазете специално за лицето си.

Дермапланинг
Ако стоенето пред огледалото със самобръсначка в лицето ви изнервя, изберете професионални процедури на име дермапланинг с дерматолог или естетик. Не само ще се сдобиете с мека бебешка кожа, но и ще се отървет от мъртва кожа и натрупвания за около три седмици.
Кола маска
Основното предимство тук е дълготрайният ефект. Въпреки че винаги можете да си вземете професионална кола маска (която се препоръчва за начинаещи), има и разнообразни комплекти за кола маска у дома, които можете да намерите онлайн. Всичко, което трябва да направите е да ги нанесете върху чиста и подсушена кожа, да изчакате няколко секунди и бързо ги издърпате в противоположната посока на растежа на косъма. Други опции за кола маска включват комплекти за кола маска, където сами загрявате восъка, нанасяте го върху чистата си кожа, покривате с лента, след което бързо отлепвате.
Крем депилатор
Кремовете за депилация разграждат космите по кожата, след което просто ги избърсваме. Днешните кремове за епилация са с различна формула не изгарят кожата ви (ако ги използвате правилно и върху определените части на тялото). Заложете на крем, който е безопасен за лицето ви, следвайте инструкциите, след което изчакайте препоръчаното време, преди да го изтриете.
Ако имате чувствителна кожа, акне или кожни заболявания като екзема или псориазис, по-добре да пропуснете тази опция, защото химикалите могат да бъдат наистина дразнещи.
Лазер
Ако искате трайно решение за премахване на окосмяване по лицето, лазерната епилация е най-добрият ви избор. По време на всяка от пет до шест процедури, необходими за премахване на космите, вашият дерматолог ще приложи пулсиращ лъч светлина върху кожата ви, който разрушава космените фоликули. С течение на времето космите ще станат по-тънки, преди изобщо да спрат да растат.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay