Гея в страната на чудесата

Светът на стила и красотата от нейната гледна точка

Красивата жена има много лица. И качества. Тя може да бъде елегантна, усмихната и целеустремена едновременно. Предпочита да бъде себе си и въпреки постиженията си, остава земна. Такава е Гея. Красива жена.

Невъзможно е да я опиша само с една дума, а горното определение е доста абстрактно. На първо място, Гея Антонова е артистична личност и само една от проявите на нейния творчески дух е работата ѝ като модел. И то един от най-предпочитаните в момента. Тя всекидневно се "гмурка" в света на модата и е наясно с тънкостите в бранша. Именно професионалният ѝ поглед ме мотивира да си поговоря с нея за стила като част от живота на всяка от нас.

Какъв е твоят личен стил?

Усмихнатият! Не, сериозно, що се отнася за дрехи, не мога да се определя с няколко думи. Имам обаче разнообразни аксесоари. Смятам, че точно те и начина, по който ги нося, изграждат крайната ми визия. Дрехите сами по себе си са без значение. Колкото и да е изпипана една дреха, ако се съчетае неподходящо, винаги може да изглежда нелепо.

Откъде пазаруваш своите дрехи?
Изнервям се да ходя по магазините, защото почти винаги знам каква дреха искам. Рисувам я, избирам си плат и я поръчвам да ми я ушият. Другият вариант, който най-често ми се случва, е да си харесам дреха, с която снимаме. Тогава говоря със стилистите и я купувам от тях.

Гея в страната на чудесата
Влияеш ли се от модните тенденции или разчиташ на собствения си усет?
Макар и да звучи нескромно, смятам че имам достатъчно добре развит усет за цветове, материи, мярка и му се доверявам. Когато имам време и най-вече търпение, шия някои неща сама.

Какво те отблъсква в модата?
Модната индустрия има проблеми, за които много от хората даже не са се сещали. За мен е етично неприемлива тенденцията да се използват непълнолетни модели, които да изпращат сексуални рекламни апели от корици и билбордове. Те винаги са облечени, така че законово нарушение няма. Съгласете се обаче, че нямаше да погледнете по същия начин на тази корица (вдясно), ако знаехте, че моделът със сладострастните устни е на 15г.

Коя дреха би определила като класическа?
Роклята. Тя е уникално творение, няма по-голям хамелеон от нея и въпреки това винаги се асоциира с женствеността.

Какви дрехи обличаш, когато цял ден имаш ангажименти?
Дрехите са различни, зависят от ангажиментите, но обувките винаги са равни.

А какво избираш да облечеш, ако си на официална вечеря?
Ако някое събитие изисква вечерен официален тоалет, избирам рокля до коляното с умерено гол гръб и интересна кройка, имам няколко такива.

Гея в страната на чудесата 
Снимала си се за много известни марки за дрехи, аксесоари. Коя от тях ти е любима?
Снимките рядко свързвам със самите дрехи. Тогава се запознавам със собствениците на марката, дизайнерите, стилистите и целия снимачен екип. Когато си мисля за изминалия снимачен ден, се сещам за атмосферата и хората през деня. Спомням си снимките за каталога на Gang Incredible India!, които бяха съвсем скоро. Целият екип беше позитивен, а в случая и самите дрехи ми пасваха като стил.

За повечето фотосесии стилист решава каква да бъде твоята визия. Кога превъплъщението ти е било най-трудно?
Превъплъщенията никога не са ми е били трудни, а каква дреха са избрали стилистите не ми влияе. Подхождам професионално. Когато клиентът иска да изглеждам семпла и невинна, облечена в ярко червена рокля и перли, ще изглеждам така. Ако е нужно да излъчвам сексапил, облечена в сива пижама - няма проблем.

Гея в страната на чудесата

Какво се опитва да каже един стилист на потребителите чрез избора на дрехи?
Изборът на дрехи е подчинен на цялостната концепция и внушението, което се търси от снимките. Чрез самите дрехи трудно може да се изрази нещо, освен да бъдат показани цветът и материята, така се снимат и големите каталози - често без модел. Една добра модна снимка, чисто визуално, е комбинация от композиция, заобикаляща среда, емоция на модела, дрехи и обработка.

Работила си в Китай, Тайланд и Турция. По какво се различава уличния стил на обличане от нашия? А какво те дразни в дрехите на българските жени?
Не мога да сложа ежедневния стил на обличане в азиатските държави под един знаменател. Разликата е огромна. Хората в Китай масово в ежедневието си носят изкуствени материи. Типични са кукленските цветове, дантела и ситни флорални мотиви, които за нас са демоде. В Тайланд са другата крайност. Материите са естествени и в ярки цветове. Хората са суетни и обръщат внимание на ежедневния си стайлинг.

Най-впечатлена съм от уличната мода в Турция. И мъжете, и жените държат на външния си вид на всякаква възраст. Повечето следват модните тенденции, но въпреки това имат индивидуалност. Всъщност точно това мисля, че ни липсва на нас. Бих искала да виждам повече стилови експерименти и разнообразие по улиците ни.

Гея в страната на чудесатаГея в страната на чудесата  

"Алиса в страната на чудесата” ни е любимото ти превъплъщение. А кое е твоето любимо?
Любимо ми е да бъда себе си, но пред обектива това не се случва. Той винаги променя хората, не казвам положително или отрицателно, но със сигурност ги прави различни.

Какво мечтаеш да постигнеш, но все още работиш по въпроса?
Бих искала, когато след много години отворя албумите си, да видя в тях снимки, заснети от мен в различни части на света. Хубавото е, че имам цял живот на разположение и безброй кътчета, които все още не съм посетила.

Гея в страната на чудесата

28 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay