Грим за тъмнооки и светлооки дами

Цветът на очите определя цветовете на грима

Грим за тъмнооки и светлооки дами

Очите са първото нещо, което виждаме в даден човек. А за да изпъкнат и да подчертаят лицето ви, те трябва да са гримирани подобаващо. Разгледахме сайта с козметични съвети Еyestune, където разбрахме как да се гримираме според цвета на своите очи.

За тъмнооките дами най-подходящи са бляскавите сенки, като златно и сребристо. Ако тоалетът ви позволява, можете спокойно да си поиграете с тези блестящи нюанси. Друг вариант за вас са тъмнокафевите и тъмносиви цветове. Нанесени внимателно, те могат да подчертаят черните ви очи отлично.

Запомнете, че ако имате право само на един силен акцент в грима. Ако това са лъскавите сенки, то червилото трябва да бъде едва забележимо. Ружът също не трябва да привлича внимание към себе си, а само да подчертава скулите. Изключение прави комбинацията черно-червено. Красиви черни очи с плътно червено червило - класика!

Изборът на цветове при синеоките и зеленооки дами е по-труден. Те трябва да се съобразяват с цвета на косата и кожата си. Тъмнокосите представителки на тази категория могат спокойно да заложат на по-светли нюанси като бежово, бяло и светло розово. Светлокосите дами пък могат да изберат по-ярки и грабващи вниманието цветове. Пастелно зелено, лилаво, светло синьо.

Цветът на червилото също не трябва да е силен. Заложете на бледи и прасковени червила, които само да подчертават цвета на очите ви.

Гримирането е изкуство, затова ви съветваме първо да експериментирате няколко пъти вкъщи, за да овладеете работата с четката и цветовете.

31 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay