Да убием бръчките с храна

Да преборим бръчките с храна

Борбата с остаряването стана световен проблем. Сигурно е, че в Съвета на ООН това е тема номер едно. Постоянно се пише за това и за новите "невероятни" процедури, които пазара предлага. И не говорим само за ботокс. Той даже поостаря вече и е демоде. От химически пилинги, до инжекции с клетки на ембриони, хората са готови да направят всичко, за да заличат следите на времето.

 

Това което не е ясно обаче, за много от тях е, че за да изглежда добре един човек, наистина, не е достатъчна хирургическа намеса. Да, вероятно помага, но много по-важно е да се започне отвътре. Да си дадем сметка, че храната която ядем се оглежда в кожата ни. Всяка хапка вредна и мазна храна, която погълнем е поредната пъпчица, бръчица или червено петънце по лицето ни.

 

Трябва да се научим как да се храним, ако искаме красива кожа, здрава коса и твърди нокти... възможно най-дълго време.

 

За да поставим едно добро начало и да не оставяме безценните си съвети просто празнодумство, ви предлагаме няколко храни, които не само, че не са вредни, но са много полезни за вас и за вашата кожа. Те се борят с бръчките, може би толкова добре, колкото обичаният ботокс:

 

Боровинки

 

С по-високо съдържание на антиоксиданти от ягодите, боровинките са силен съюзник в борбата с издайническите линийки по лицата ни. Те съдържат също много витамин С и спомагат за подсилването на колагеновите формации, като по този начин редуцират знаците за остаряване.

 

Зелен чай 

 

Чаша зелен чай е богат източник на антиоксиданта епигалокатехин, който много успешно се бори с бръчиците.

 

Домати 

 

Ликопенът, който се съдържа в доматите редуцира увреждането на кожните клетки и червенина. За да извлечете максимума от полезната съставка, смесете малко зехтин заедно с доматения си сос, за да подсилите абсорбацията на ликопена.

 

Слънчогледови семки 

 

Те са перфектен източник на мастноразтворими витамини и витамин Е, който е доказано, че предотвратява увреждането на клетките, от свободните радикали.

 

Рибено масло 

 

Някои риби като сьомга и тон, са чудесен източник на омега-3 мастни киселини, които са жизнено важни за добре изглеждаща кожа. Достатъчно е да приемате по 2, 3 грама рибено масло на ден.

 

В допълнение ви съветваме, за да подобрите текстурата на кожата си и да се отървете от линийките, уверявайте се всеки ден, че организмът ви е достатъчно хидратиран. Приемайте минимум дехидрататори като алкохол и кафе и компенсирайте консумацията им с минимум 6 до 8 чаши вода или чай на ден.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay