Емоционални бижута

Живи, красиви и цветни. Виждали ли сте такива бижута?

Смятаме да оборим всички закоравели последователи на твърдението, че у нас си нямаме талантливи дизайнери на бижута и аксесоари. Директно им показваме доказателството, наречено Ваня Димитрова. Тя е фея, но не на зъбчетата, а на красивите форми.

Ваня е завършила "Професионална гимназия за сценични кадри" в Пловдив, а след това се мести в столицата, където я приемат в Художествената Академия, специалност "Метал". Там се дипломира като бакалавър, а по-късно и магистър по същата специалност.

Страстта ѝ към нестандартните бижута, създадени от алтернативни материали, се заражда благодарение на професор Димитър Делчев, който преподава в Академията. Той работи с керамика, силикон и стъкло, и изработва какви ли не чудати бижута от пластмаса или пък гумени уплътнения.

Емоционални бижута  

Бижутата на Ваня са емоционални. Игриви, цветни и живи, меки, разгъваеми, еластични. Сякаш носят свой собствен характер. И точно такива се стреми да бъдат тя, затова ги създава от материали, които им придават тези "качества". Плексиглас, течности, гума и текстил. Едва ли сте виждали други такива.


Емоционални бижута


Преди една година талантливата фея полетява към Ротердам, където участва в изложението за дизайн Art Rotterdam. Именно там аксесоарите ѝ се сблъскват с вкуса на славата - холандската поп изпълнителка Сузана Кей присъства на събитието и си избира именно нейните бижута, с които да завърши визията си за клипа Off the Hook. Видеото е вече факт, а красивите гривни, които красят ръцете на звездата могат само да ни радват.
 

Емоционални бижута


Творбите на Ваня Димитрова могат да бъдат разгледани в личния ѝ блог, а ако минавате покрай улица "Шишман", хвърлете един поглед към галерия
Testa. Там са представени бижута на български и чуждестранни таланти, които бяха част от изложбата Get Emotional на Sofia Design Week.

58 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay