Ето как екраните съсипват кожата ни

Ето как екраните съсипват кожата ни
Canva

"Само още едно видео в TikTok, само още един пизод от сериала." Това са едни от редовните реплики, които си казваме преди лягане. Истинта е, че екраните, пред които стоим всекидневно са пагубни за нашата красота.

Синият светлинен спектър, който се излъчва от електронни устройства като смартфони, компютри, телевизори и LED осветление, може да има някои влияния върху здравето на кожата ни. Ето някои от възможните грешки, които допускаме и които могат да окажат влияние:

Излагане на синя светлина преди лягане: Гледането на екрани със синя светлина вечерта или близо до сън може да наруши нашия циркадианен ритъм и да затрудни заспиването. Недостатъчният сън може да доведе до умора, стрес и намалена функция на кожата.

Прекалено много време пред екраните: Дългото излагане на синя светлина може да доведе до оксидативен стрес в кожата. Това може да допринесе за по-ранното появяване на бръчки, загуба на еластичност и увреждане на колагеновите влакна.

Недостатъчна употреба на SPF: Синят светлинен спектър, както и видимата и ултравиолетовата светлина, може да прониква в кожата и да допринесе за формирането на свободни радикали. Това може да повреди колагеновите структури и да доведе до преждевременно стареене на кожата.

Липса на подходяща хидратация: Излагането на синя светлина може да допринесе за дехидратацията на кожата. Ако не поддържаме оптимална хидратация, кожата ни може да изглежда суха, изтощена и безжизнена.

Неизползване на филтри за синя светлина: При работа или излагане на екрани за продължително време може да бъде полезно използването на филтри за синя светлина. Те могат да намалят количество излаганата синя светлина и да помогнат за защита на кожата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay