Изкуството да твориш с грим и четки

За предизвикателството да работиш с толкова много и различни лица, за грешките, които дамите най-често допускат в макиажа си и за изкуството на грима въобще

Надя Сивкова е сред най-популярните млади гримьори у нас в момента. И определено има защо! Със своята креативност и едновременно класически и иновативен стил на работа тя бързо се превърна в любимка на много почитатели на красотата, а и на редица модни издания и родни знаменитости. Може да видите част от нейната работа в галерията ни.

Поканихме Надя в уютното пространство на Jenite, за да си поговорим за предизвикателството да работиш с толкова много и различни лица, за грешките, които дамите най-често допускат в макиажа си и за изкуството на грима въобще.

Как се запали по изкуството на грима? Важи ли при теб правилото, че хобито рано или късно се превръща в професия?

Още от малка ми беше интересно да се гримирам и явно забраните от страна на майка ми направиха грима още по-интересен в очите ми. Освен това винаги съм се занимавала с изкуство, а рисуването върху лица спада именно към тази категория според мен.

Кое е било най-голямото ти предизвикателство в професионален план досега?
Аз често се притеснявам от нови техники и идеи, но в крайна сметка всичко става така, както трябва и дори надминава очакванията ми. Наскоро ми се наложи да рисувам африкански традиционни символи по лицето на модела, там по-скоро ме притесни това дали мога да ги възпроизведа 1:1, а не толкова техниката.

Изкуството да твориш с грим и четки
Какво е чувството да твориш върху някои от най-популярните лица в България? Имат ли родните звезди много претенции и с кои от тях ти е било най-приятно да работиш?
Претенциите не винаги са присъщи от известните хора, но при тях проблемът е, че си имат създаден имидж с определена визия и трудно правят експерименти, което е много скучно. Или пък често идват гримирани по свой си начин.

Нямам си любима "звезда", предпочитам професионалните модели, защото с тях се работи най-лесно.

Грижата за кожата несъмнено е от първостепенно значение за красивия грим. Кои според теб са задължителните стъпки, които всяка жена трябва да спазва в тази насока и какъв е твоят личен ритуал за красота?
Хубавото почистване на грима е най-важното. После аз лично минавам лицето си с розова вода и слагам силен овлажняващ крем. Тайната на хубавата кожа е хидратацията. Никога не си лягам с грим, това е закон. Лек пилиг със скраб от време на време също помага. Никога не ходя на козметик - виждала съм големи поразии.

Изкуството да твориш с грим и четки
Кои са продуктите, които всяка една жена задължително трябва да има в козметичната си чантичка?
Добър фон дьо тен, матов руж за оформяне на скулите, хубава спирала, молив за вежди, както и две червила – неутрално и червено.

Какви са грешките, които жените най-често допускат, когато се гримират?
Много са. Например грешен цвят фон дьо тен, гримиране на очите без да има нищо друго върху лицето, нанасяне на фон дьо тена преди сенките (трябва да е обратното - така, ако нещо се нарони, почистването става по-лесно), ползване на много перлени сенки над определена възраст, както и необръщане внимание на веждите, които всъщност са рамката на лицето и са важни, колкото всичко останало.

Изкуството да твориш с грим и четки
Съвременните дами са изключително натоварени в ежедневието си. Какъв спред теб е най-лесният начин да се "превключи” от по-строга дневна на по-смела вечерна визия?
Смяната на червилото! От неутрално към нещо "уау” върши страхотна работа и отнема точно една минута. Добавете малко пудра на Т-зоната, подсилете ружа и вечерният грим е готов.

Какви са актуалните тенденции, които се задават в грима за есен/зима 2013/2014?
Червила в малинови, вишневи и боровинкови тонове, вместо класическо червено. Актуални са металните цветове - бронз, злато, сребро. Тенденциите повеляват гримът да бъде минимален, без много акценти и текстури.

За да се срещате виртуално с още интересни личности, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

27 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 27.11.2013|16:55
гримирането си е цяло изкуство
10
Не е посочен 27.09.2013|14:38
Много е трудно, трябва да знаеш много неща, не е за всеки .
9
Не е посочен 26.09.2013|18:43
Определено има голям талант.
8
Не е посочен 26.09.2013|18:42
Снимка 10 е невероятно красива.
7
Не е посочен 26.09.2013|16:26
Много е талантлива наистина, дано да успее да се реализира и извън граница.
6
Не е посочен 26.09.2013|12:39
Прави наистина много красиви неща с грим. Но и тя самата е толкова красива!
5
Не е посочен 26.09.2013|11:57
Много голям талант и прецизност.
4
Не е посочен 25.09.2013|16:35
Определено е много талантлива! Създава наистина страхотни неща, които стоят супер добре и на конкретните хора, за които ги прави.
3
Не е посочен 25.09.2013|15:10
Наистина, аз не мога да си сложа нищо друго освен една спирала.
2
Не е посочен 25.09.2013|14:50
Третата снимка е плашеща, 10-тата ми хареса най-много. За веждите е напълно права, те са рамката на лицето и е важно да бъдат красиво оформени.
1
Не е посочен 25.09.2013|14:12
Да можещ да гримираш красиво си е цяло изкуство.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay