Изправете косата си с банан, папая и... водка!

Неочаквани комбинации за постигане на оптимален резултат

Изправете косата си с банан, папая и... водка!

Всички ние сме наясно, че честото използване на преса и други уреди за изправяне или пък къдрене на косата сериозно увреждат нейната здравина. И все пак не преставаме да прибягваме до тях…

Ще се изненадате кои продукти вършат също толкова добра работа при изправянето на косата както и топлинната обработка. Вижте три рецепти с неестествени съставки (що се отнася до грижата за косата), които обаче имат страхотен ефект!

Водка

Изправете косата си с банан, папая и... водка!

Нямаме предвид да миете косата си с алкохолната напитка, а просто да прибавите няколко капки от нея към балсама. Нанесете след измиване на косата. Ниското ниво на pH във водката спомага за изправянето на косъма, но все пак този метод не се препоръчва за честа употреба.

Банан и папая
Смесете един зрял банан, папая и две суперни лъжици мед и нанесете преди измиване на косата. Оставете да престои така за един час. След като маската попие напълно, можете да измиете косата си с шампоан.

Бадемово масло и яйца
Смесете две яйца с три супени лъжици бадемово масло. Добавете няколко капки етерично масло, за да получите по-приятна миризма на маската. Нанесете върху влажна коса и оставете да престои за двайсетина минути. След това отмийте с хладка вода.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay