Интересната употреба на леда като разкрасителен продукт

Ледът е повече от средство за охлаждане

Интересната употреба на леда като разкрасителен продукт

Има един уникален продукт, който можете да включите в разкрасителните си процедури - това е ледът! Той се намира лесно, евтин е и е подходящ за всякакъв тип кожа.

Сигурно се чудите какво е неговото невероятно свойство. Доста очевидно е - ледът е вода! Всички знаем, че трябва да пием вода, за да се чувстваме добре вътрешно, но не бива да забравяте за хидратацията на кожата си. Ледът идва на помощ в такива ситуации.

Ето как може да го включите в ежедневната грижа за себе си.

1. Използвайте го като основа за грим
Важно е да използвате база, за да нанесете по-лесно грима и той да остане на лицето ви през целия ден. Лошото е, че повечето основи са доста скъпи. Алтернативата е ледът - разтъркайте кубче лед по лицето, за да освежите кожата си, преди нанасянето на грима, и така той ще остане на мястото си по-дълго.

Интересната употреба на леда като разкрасителен продукт

2. Стегнете кожата си
Ледът минимизира порите, намалява бръчките и изглажда кожата. Ледът спомага за по-добрата циркулация на кръвта и има способността да се бори и с досадното акне. Завийте шепа ледени блокчета в носна кърпа и обтрийте нежно лицето си с нея преди сън. Кожата ви моментално ще стане по-стегната и по-свежа.

3. Отървете се от подпухналите очи
Снощи сте стояли до късно и това е изписано в очите ви на сутринта? Преди да си легнете, си направете чаша зелен чай и го изсипете във формичка за лед.

Оставете чая във фризера за през нощта и на следващата сутрин ще имате средство за борба с уморените очи. Поставете няколко кубчета в памучна кърпа и ги допрете до очите си. Облекчението ще бъде моментално.

4. Премахнете зачервяванията и пъпките
Потъркайте с кубче лед областта около пъпката, както и самата нея. По този начин тя ще се смали, зачервяването ще изчезне и болката ще намалее. Ако пък имате белег, оставен от някоя пъпка, то ледът отново ще помогне за неговото постепенно заличаване.

Интересната употреба на леда като разкрасителен продукт

5. Намалете болката при оформянето на веждите
Оформянето на веждите може да бъде доста болезнено и неприятно. Кара ви да кихате, очите ви сълзят, боли ви. Съветът тук е следният: преди да се заемете със задачата, разтъркайте кубче лед върху мястото, където ще махате косъмчетата. По този начин няма да ви боли толкова много и ще намалите подуването и зачервяването.

6. Успокоете изгорялата кожа
Ако кожата ви е зачервена и изгоряла след излагане на слънце, ледът отново ще помогне. Смесете вода и гел от алое вера и изсипете полученото съдържание във формички за лед. Оставете го във фризера до получаване на ледени блокчета, а след това ги извадете и ги разтъркайте върху изгорелия участък. Ще усетите незабавно облекчение.

За още полезни съвети, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay